ΗΡΑΚΛΗΣ: Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς σκυροδέματος στην Ελλάδα

O όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ πρωτοπόρος εταιρεία στον κλάδο των δομικών υλικών στην Ελλάδα. παρουσίασε τα πρώτα ηλεκτρικά βαρέα οχήματα της.

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την κυκλοφορία των πρώτων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει με αμείωτη ένταση τη συντονισμένη του προσπάθεια προς μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Τα ηλεκτρικά οχήματα εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους, ενισχύοντας έτσι την εθνική προσπάθεια για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην «πράσινη» στρατηγική του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Όπως επίσης και τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών του σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

o Isuzu D-Max θα γίνει ηλεκτρικό… Θηρίο!

Ο όμιλος Ηρακλής στοχεύει σε «καθαρότερες» μεταφορές

Ειδικότερα, ο Όμιλος δουλεύει συστηματικά στο «πεδίο 3» εφαρμογής (scope 3) των εκπομπών ρύπων από παράπλευρες δραστηριότητες. Αυτές δεν πηγάζουν απευθείας από τον πυρήνα της παραγωγικής του διαδικασίας, ενώ προκύπτουν από όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, όπως είναι οι μεταφορές.

Ο στόχος θα είναι εφικτός μέσω της σταδιακής αντικατάστασης του στόλου οχημάτων μεταφοράς των προϊόντων του Ομίλου με ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό επιβεβαιώνει πως ότι όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου συνεισφέρουν προς το στόχο της απανθρακοποίησης της βαριάς βιομηχανίας αλλά και του κατασκευαστικού κλάδου.

Τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς σκυροδέματος θα αξιοποιηθούν στο The Ellinikon, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ φέρνει ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς.

ΑΔΜΗΕ: Πρόοδος στη διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Τέλος, ο κ. Νικόλαος Μπόζος, Γενικός Διευθυντής Εξαγωγών & Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε πολύ περήφανοι που πρωτοπορούμε για ακόμα μία φορά υιοθετώντας πρώτοι την καινοτόμα τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης στα βαρέα οχήματα. Η άφιξη των πρώτων πλήρως ηλεκτροκινούμενων οχημάτων μεταφοράς σκυροδέματος που εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους είναι η επιβεβαίωση ότι παραμένουμε πιστοί στο όραμα για ένα αειφόρο αύριο και στη βαριά βιομηχανία.

Με δεδομένο ότι οι μεταφορές ευθύνονται για μεγάλο μέρος των αερίων του θερμοκηπίου, η μετάβαση των οχημάτων μας στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για εμάς προς την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος».

abb_img
spot_img