Ο όμιλος Τσοπελογιάννη ως εισαγωγέας της Duckt

Ο COO του ομίλου Τσοπελογιάννη μίλησε στο CarsElectric για το καινοτόμο σύστημα φόρτισης της Duckt και ανέπτυξε τη στρατηγική του ομίλου.

Ακούστε το άρθρο

Σε πρόσφατο δημοσίευμα αναφερθήκαμε στον καινοτόμο σταθμό φόρτισης της εταιρείας Duckt. Έναν σταθμό φόρτισης, δηλαδή, μικροκινητικότητας που διαθέτει μετασχηματιστή. Επομένως, φορτίζει  από  ηλεκτρικά ποδήλατα μέχρι τα ηλεκτρικά πατίνιαεύκολα και γρήγορα.

Ο όμιλος Τσοπελογιάννη είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας του καινοτόμου σταθμού φόρτισης της Duckt στην Ελλάδα.

Ο Chief Operating Officer του ομίλου Τσοπελογιάννη, Γιώργος Αλικάκος, μίλησε αποκλειστικά στο CarsElectric, για το σύστημα φόρτισης της Duckt και ανέπτυξε τη στρατηγική του ομίλου σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και την μικροκινητικότητα.

O Chief Operating Officer του oμίλου Τσοπελογιάννη, Γιώργος Αλικάκος συνομιλεί με τη συντάκτρια του CarsElectric.gr Μαρίνα Αθηναίου.

Πότε ξεκίνησε η ενασχόληση του Ομίλου Τσοπελογιάννη με τον τομέα της ηλεκτροκίνησης;

O όμιλος Τσοπελογιάννη αξιοποιήσετον χρόνο και να εξετάσε ποια πεδία εφαρμογής  έχει ο ηλεκτρισμός και η ηλεκτροκίνηση.

Υπάρχουν, πλέον, συνεργασίες με εργοστάσια, τα οποία δημιουργούν ορισμένα demo για τη μετατροπή οχημάτων σε υβριδικά και ηλεκτρικά. Ωστόσο, οι κινήσεις τους βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, έτσι οι διαδικασίες και οι λειτουργίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Στα πλαίσια αυτής της εξερεύνησης της ηλεκτροκίνησης προέκυψε και το κομμάτι της μικροκινητικότητας που αναπτύσσεται και εξελίσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο όμιλος Τσοπελογιάννη ήρθε σε επαφή και με εργοστάσια  μικροκινητικότητας και έτσι προέκυψαν εν τέλει ορισμένες συνεργασίες.

Μία εξ αυτών είναι και η βραβευμένη start-up Duckt, η οποία έχει παρουσιάσει ένα καινοτόμο προϊόν φόρτισης μέσων μικροκινητικότητας, όπως είναι τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα ηλεκτρικά πατίνια.

Ο όμιλος Τσοπελογιάννη έχει σήμερα αποκλειστική συνεργασία με την Duckt στην Ελλάδα. Μάλιστα, δίνει τη δυνατότητα για φόρτιση στους σταθμούς της, όλων των μέσων μικροκινητικότητας ανεξάρτητα της εταιρείας κατασκευής.

Αν και η πανδημία της Covid-19 επηρέασε το πεδίο των μεταφορών, η εταιρεία τα κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εισήγαγε, δηλαδή, τους πρώτους display σταθμούς φόρτισης για μέσα μικροκινητικότητας από την Duckt.

Παράλληλα, και σε συνδυασμό με την συνεργασία αυτή, προέκυψαν και οι συνεργασίες με τις εταιρείες μέσων μικροκινητικότητας Acton, καθώς και με την εταιρεία Segway.

Μάλιστα, η γνωστή Segway, δημιουργησε ένα νέο ειδικό τμήμα για κοινόχρηστα μέσα μικροκινητικότητας.

Το πιο σημαντικό στοιχείο παραμένει πως οποιαδήποτε επιχείρηση διαθέτει αυτή τη στιγμή έτοιμο στόλο μικροκινητικότητας, μπορεί να ενσωματώσει τους καλαίσθητους σταθμούς φόρτισης της Duckt στο δυναμικό της, ώστε να κλειδώσει, αλλά και να φορτίσει τα μέσα μικροκινητικότητας που διαθέτει εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια ανά πάσα στιγμή.

Που μπορούμε να βρούμε σήμερα τους σταθμούς φόρτισης της Duckt;

Ο συνδυασμός των προϊόντων των εταιρειών αυτών στο πεδίο της μικροκινητικότητας ήδη είναι σε λειτουργία σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η Duckt δημιούργησε μια συνεργασία με το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Τεχνολογίας και με τον Δήμο Παρισιού. Τον νέο χρόνο, μάλιστα, θα τρέξει ένα ενδιαφέρον project, με το όνομα «15 Minutes».

Πιο συγκεκριμένα, το κέντρο του Παρισιού θα κλείσει, δεν θα επιτρέπονται καθόλου τα αυτοκίνητα, παρά μόνο τα ΜΜΜ, ώστε ο μέσος Παριζιάνος να έχει τη δυνατότητα να διανύσει την απόσταση από τη μία άκρη του κέντρου της πόλης ως την άλλη, μέσα σε 15 λεπτά είτε με τη χρήση των ΜΜΜ, είτε με τη χρήση των μέσων μικροκινητικότητας.

Στην πραγματικότητα, έτσι δημιουργεί ένα νέο οικοσύστημα κινητικότητας, τη λεγόμενη και ως «έξυπνη πόλη».  Η Duckt αποτελεί ένα ιδανικό εργαλείο και βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του ομίλου Τσοπελογιάννη αναφορικά με την Duckt;

Ο όμιλος σε συνεργασία με την Duckt και τις άλλες εταιρείες μέσων μικροκινητικότητας με τις οποίες συνεργάζεται θα δώσει την δυνατότητα τόσο στον επιχειρηματία, όσο και στους δημόσιους φορείς να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δικό της backend περιβάλλον και να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πολλές πληροφορίες, ουσιαστικά να έχουν την εποπτεία όλων των σταθμών φόρτισης, καθώς και τη δυνατότητα «dock-charge-lock», η οποία πρόκειται για μια παγκόσμια πατέντα.

Μέσα στο 2022, ο όμιλος Τσοπελογιάννη αναμένει ότι όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν τα νέα της προϊόντα σε διάφορους δρόμους και επιχειρήσεις της Ελλάδας, καθώς βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με σκοπό τη συνεργασία τόσο με Δήμους της Αττικής, αλλά και όλης της χώρας, όσο και με επιχειρήσεις και ιδιαίτερα με ξενοδοχεία και resorts, αλλά ακόμα και με οικιακούς χώρους και πάρκινγκ.

abb_img