Οι χάρτες της Google θα δείχνουν διαδρομές για τα διαθέσιμα μέσα μικροκινητικότητας

Οι πάροχοι μικροκινητικότητας Voi, Bird και Spin έχουν συνάψει συνεργασία με την Google και έτσι σε πολλές πόλεις οι μεταφορές με ηλεκτρικά μέσα μικροκινητικότητας καθίστανται πλέον πιο απλές, προσβάσιμες και βιώσιμες.

Διαβάστε περισσότερα: Η ιστορία της μικροκινητικότητας γράφεται σε πραγματικό χρόνο

Η ενσωμάτωση των  μεταφορών με ηλεκτρικά μέσα μικροκινητικότητας στους χάρτες της Google δεν βοηθά απλά τους χρήστες να βρουν το όχημα που χρειάζονται ανά πάσα στιγμή, αλλά τους επιτρέπει να προγραμματίσουν με ευκολία τις μελλοντικές τους διαδρομές.

Πως θα λειτουργεί η συνεργασία των παρόχων μικροκινητικότητας με τους χάρτες της Google

Google maps

Κατά την καθοδήγηση μιας διαδρομής, οι xάρτες της Google θα παρέχουν πλέον την επιλογή είτε για ηλεκτρικό πατίνι, είτε για e-bike ως το επιθυμητό μέσο μεταφοράς στις διαθέσιμες πόλεις.

Η συνεργασία θα επιτρέψει στους χάρτες της Google να παρέχουν στους χρήστες όχι μόνο μια επισκόπηση για το πλησιέστερο διαθέσιμο ηλεκτρικό πατίνι ή e-bike, αλλά και πληροφορίες σχετικά με το πόσο χρόνο θα χρειαστεί ο χρήστης για να φτάσει κανείς στο όχημα, αλλά και το εκτιμώμενο εύρος της μπαταρίας.

Στη συνέχεια, οι χρήστες θα κατευθύνονται στην εφαρμογή του εκάστοτε παρόχου μικροκινητικότητας για να πληρώσουν για το όχημα, να το ξεκλειδώσουν και να ξεκινήσουν την διαδρομή τους.

Στόχος η απλοποίηση των διαδρομών μικροκινητικότητας

e-scooter & cell phone

Τα διαθέσιμα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα θα εμφανίζονται από τους χάρτες της Google σε 84 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γερμανία και την Ισπανία.

Η Spin εξαγοράστηκε από τη Ford στο τέλος του 2018 και ξεκίνησε την επέκτασή της στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Ben Bear, Διευθύνων Σύμβουλος της Spin είχε δηλώσει: «Στόχος μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους καταναλωτές να σχεδιάζουν τις διαδρομές τους στην πόλη με πολλαπλούς τρόπους. Πρέπει να είναι εξίσου εύκολο να κυκλοφορεί κανείς με ποδήλατο, λεωφορείο, τρένο και σκούτερ όσο με το να κυκλοφορεί με ένα αυτοκίνητο. Αυτή η συνεργασία με την Google είναι η μεγαλύτερη ενσωμάτωση της πλατφόρμας μας, ενώ πολλά ακόμη δεδομένα και ιδέες βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας.”

Η Voi, σουηδική εταιρεία πάροχος μικροκινητικότητας, ανακοίνωσε το πού ακριβώς θα προσφέρονται τα ηλεκτρικά της πατίνια μέσω των χαρτών της Google και όλες οι τοποθεσίες βρίσκονται στην ηπειρωτική Ευρώπη: Βερολίνο, Κολωνία, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Αμβούργο, Μόναχο, Νυρεμβέργη, Στουτγάρδη στη Γερμανία, Ζυρίχη στην Ελβετία, Μιλάνο, Τορίνο και Ρώμη στην Ιταλία, Όσλο, Μπέργκεν και Τρόντχαϊμ στη Νορβηγία, Στοκχόλμη, Γκέτεμποργκ και Μάλμο στη Σουηδία, Ελσίνκι, Τάμπερε και Τούρκου στη Φινλανδία.

Η Caroline Hjelm, VP Growth, στη Voi δήλωσε: «Η συνεργασία με την Google είναι ακόμη ένα άνοιγμα προς την αυξημένη προσβασιμότητα των υπηρεσιών μας και, ως εκ τούτου, αποτελεί

abb_img
spot_img