Οι χρήστες της Kineo κατάφεραν να εξοικονομήσουν 103.5 τόνους CO2, το 2021

Το 2021, τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα πατίνια της Kineo ταξίδεψαν σε περισσότερες από 15 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και πέρασαν πάνω από 65,000 μέρες στο δρόμο.

Η Kineo σήμερα μετρά έναν χρόνο λειτουργίας. Στόχος της είναι να δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο αλλά και χρόνο στις πόλεις και τους πολίτες της χώρας μας, με την βοήθεια και την ευρεία χρήση των μέσων μικροκινητικοτητας και όραμα της, να μπορέσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε, αυτό που ονομάζουμε, ‘Πόλεις για Ανθρώπους’.

Όπως αναφέρεται σε πρόσφατο δελτίο τύπου της Kineo, οι πόλεις, μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πολλαπλές προκλήσεις του 21ου αιώνα επιτρέποντας ταυτόχρονα έναν νέο τρόπο ζωής που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και στις επιθυμίες των ανθρώπων που ζουν σε αυτές.

Οι μετακινήσεις με τα μέσα μικροκινητικότητας της Kineo, στην πλειοψηφία τους, αντικατέστησαν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο

Το 2021, τα ηλεκτρικά ποδήλατα και τα πατίνια της Kineo ταξίδεψαν σε περισσότερες από 15 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και πέρασαν πάνω από 65,000 μέρες στο δρόμο. Στο 70% αυτών των ημερών, τα μέσα μικροκινητικότητας χρησιμοποιήθηκαν για βασικές ανάγκες μετακίνησης όπως την μεταφορά των χρηστών τους από και προς τη δουλειά, το Πανεπιστήμιο ή το φαρμακείο.

Οι μετακινήσεις αυτές, στην πλειοψηφία τους, αντικατέστησαν μετακινήσεις που θα γίνονταν με αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η εταιρεία ενοικίασης και πώλησης μέσων μικροκινητικότητας, Kineo, ότι αν όντως το αυτοκίνητο είχε προτιμηθεί, θα είχε ως αποτέλεσμα η Ελληνική οικονομία να χάσει 335 χιλιάδες ευρώ.

To ποσό αυτό αφορά στη φθορά και στην ανάγκη για συντήρηση των σχετιικών υποδομών, στην αυξημένη κίνηση και χρήση του δημοσίου του χώρου, στο περιβαλλοντικό κόστος αλλά και φυσικά, στο κόστος για την υγεία όλων μας.

Αντ’ αυτού, χάρη στη χρήση ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων, η Kineo υποστηρίζει ότι η ελληνική οικονομία κέρδισε 100 χιλιάδες ευρώ αφού επιλέγοντας αυτόν τον τύπο οχημάτων, συρρικνώνεται το φυσικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών ατόμων και αγαθών.

Ενδεικτικά, αφήνοντας πίσω το αυτοκίνητο και το μηχανάκι, οι χρήστες της Kineo κατάφεραν να εξοικονομήσουν 103.5 τόνους CO2, μέγεθος που αντιστοιχεί σε ένα χρόνο ζωής 5,175 δέντρων.

Το Cars Electric κάνει βόλτα στην Αθήνα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kineo

Μάλιστα η Kineo κατάφερε να αναπτύξει συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις, όπως ο είναι ο Κωτσόβολος, που έχει πραγματοποιήσει αυθημερόν παραδόσεις με ηλεκτρικά ποδήλατα σε 7 πόλεις και 2 χώρες (Ελλάδα και Κύπρο), η Anytime, που άκουσε τις ανάγκες των χρηστών της Kineo και σχεδίασε μαζί της το πρώτο ασφαλιστικό προϊόν για τη μικροκινητικότητα στην Ελλάδα, η Cityzen που βοηθάει δίνει λύσεις για την ασφαλή στάθμευση των μέσων μικροκινητικοτητας, και η Reborrn, που προσφέρει ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια στους εργαζομένους της ως benefit.

 

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!