Οι Superchargers της Tesla έφτασαν μέχρι τη Λάρισα!

Στην επέκταση του δικτύου των φορτιστών της στην Βόρεια Ελλάδα προχώρησε η Tesla, δημιουργώντας έναν νέο σταθμό στην περιοχή της Λάρισας.

Ακούστε το άρθρο

Με σκοπό να παρέχει περισσότερα σημεία φόρτισης σε σημαντικά τμήματα του κεντρικού οδικού δικτύου της χώρας μας, η Tesla δημιούργησε έναν νέο σταθμό στη Λάρισα. Τα αμερικάνικα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα είναι αρκετά δημοφιλή στην Ελλάδα και η Tesla προσφέρει την ανάλογη υποστήριξη.

Η Tesla έχει κατασκευάσει δύο σταθμούς φόρτισης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών στον ύψος του Ψαθόπυργου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Φορτιστές της εταιρείας υπάρχουν και στην Αθήνα, στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι. Επιπλέον, μέχρι πριν λίγο καιρό, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, διαθέσιμος σταθμός φόρτισης ήταν μόνο αυτός της Αταλάντης.

Tesla: Το Master Plan 3 παρουσιάζεται τον Μάρτιο

Tesla: Νέοι Superchargers στην Λάρισα

Ο νέος σταθμός της Tesla στην Λάρισα είναι σε στρατηγικό σημείο

Προφανώς, έτσι η Tesla καθιστά την μετακίνηση των κατόχων τον ηλεκτρικών μοντέλων πιο εύκολη από την Λάρισα προς τις νοτιότερες περιοχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, με σταθμό φόρτισης στην Αταλάντη αλλά και στην Αθήνα, οι κάτοχοι δεν θα έχουν το άγχος της φόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου τους.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία έχει στα «σκαριά» τη δημιουργία επιπλέον σταθμού φόρτισης και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με αυτόν τον τρόπο, η μετακινήσεις σε έναν από τα κεντρικότερους οδικούς άξονες της Ελλάδας θα γίνουν ευκολότερες με ηλεκτρικό όχημα. Σκοπός της εταιρείας είναι να παρέχει σημείο φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος ανά 180 με 200 χιλιόμετρα στους οδικού άξονες της χώρας.

Η Tesla πιέζει τον ανταγωνισμό!

Tesla: Νέοι Superchargers στην Λάρισα

Τα χαρακτηριστικά του νέου σταθμού φόρτισης στην θεσσαλική πόλη

Αρχικά, οι νέοι Superchargers στη περιοχή της Λάρισας ξεκίνησαν τη λειτουργία τους την Πέμπτη 9/2 κατά τις βραδινές ώρες. Ο σταθμός φόρτισης είναι εντός του εμπορικού Fashion City Outlet στο 4o χιλιόμετρο Λεωφ. Κ. Καραμανλή. Μάλιστα, η Tesla έχει τοποθετήσει αρκετούς φορτιστές, ώστε να μην υπάρξει μεγάλος χρόνος αναμονής για τους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών μοντέλων.

Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο υπάρχουν 8 φορτιστές της αμερικάνικης φίρμας, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν ισχύ έως 250 kW. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσφέρουν αυτονομία 120 χιλιομέτρων σε 5 λεπτά ή 275 χιλιομέτρων σε 15 λεπτά.

abb_img