Οκτώ πράγματα που θα πρέπει να έχει ένα αυτο-κίνητο… γραφείο

Η εργασία από το σπίτι έχει γίνει πλέον συνηθισμένη, ειδικά μετά από την παγκόσμια πανδημία. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με τηλεργασία, αναζητούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις, ώστε να εργάζονται με άνεση και ευκολία.

Άλλωστε, τα περισσότερα καινούργια οχήματα προσφέρουν σήμερα πολλές από τις ανέσεις που χρειαζόμαστε προκειμένου να μπορούμε να εργαστούμε αποδοτικά από οπουδήποτε, κυριολεκτικά, είτε πρόκειται για το πάρκο, τα βουνά, την παραλία ή το κάμπινγκ.

Τι θα πρέπει να αναζητήσετε σε ένα όχημα από το οποίο θέλετε να εργάζεστε

Working from car 2

Τετρακίνητο

Για εκείνους που θέλουν να περιπλανηθούν σε βουνά ή σε περιοχές με έντονη βροχή ή χιονόπτωση, ένα όχημα που στέλνει δύναμη και στους τέσσερις τροχούς αποτελεί μια ιδανική επιλογή.

Η κίνηση σε όλους τους τροχούς χρησιμεύει για περισσότερη σταθερότητα στο οδόστρωμα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιστάσεις όπως για παράδειγμα στην οδήγηση σε έδαφος με χαλίκια.

Ικανοποιητική Τηλεματική

Το σύστημα τηλεματικής ενός οχήματος είναι ο εξοπλισμός τηλεπικοινωνιών back-end που το συνδέει με τον εξωτερικό κόσμο όπως είναι το GPS, οι ασύρματες υπηρεσίες διαδικτύου και το cloud ή άλλα απομακρυσμένα συστήματα.

Το πιο σημαντικό μέρος της τηλεματικής για ένα επιτυχημένο “κινητό γραφείο” είναι μια καλή σύνδεση Wi-Fi. Εάν το όχημα λειτουργεί ως σημείο πρόσβασης, τότε όλα τα τηλέφωνα και οι φορητοί υπολογιστές μπορούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι.

Το GPS είναι επίσης ένα βασικό χαρακτηριστικό, ωστόσο, το Apple CarPlay και το Android Auto ανήκουν πλέον στον βασικό εξοπλισμό πολλών αυτοκινήτων και έτσι ένα smartphone μπορεί να κάνει εξίσου καλή δουλειά.

Διαβάστε επίσης: Η Αθήνα ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες πόλεις παγκοσμίως για οδήγηση με EV

Πολλές θύρες USB

Οι οδηγοί και οι επιβάτες αναμένουν πλέον πρόσβαση σε ενσωματωμένες θύρες USB μέσα σε όλα τα σύγχρονα οχήματα. Ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες προχωρούν τόσο πολύ σε αυτό το κομμάτι ώστε να διασφαλίσουν ότι κάθε επιβάτης έχει τουλάχιστον δύο διαθέσιμες.

Πρίζα 120 Volt

Εκτός από τις θύρες USB, μια πρίζα εναλλασσόμενου ρεύματος 120 Volt μπορεί να βοηθήσει σε μια παραγωγική εργάσιμη ημέρα, ώστε να μπορεί ο φορητός υπολογιστής να διατηρηθεί φορτισμένος.

Ένας φωτογράφος για παράδειγμα που είναι ένας επαγγελματίας που ίσως χρειάζεται να μετακινείται συχνά για λόγους εργασίας, θα βρει αυτόν τον τύπο πηγής ενέργειας ιδιαίτερα εύχρηστο για τη φόρτιση του εξοπλισμού της κάμεράς του.

Ευρύχωρη καμπίνα

Δεν δημιουργούνται όλες οι καμπίνες αυτοκινήτων με τις ίδιες διαστάσεις και παραμέτρους. Για έναν άνετο χώρο εργασίας, ελέγξτε τον διαθέσιμο χώρο που έχετε για τα πόδια τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω κάθισμα του οχήματός σας.

Ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα

Επίσης, εάν τα μπροστινά σας καθίσματα είναι ρυθμιζόμενα, ίσως μπορείτε να βρείτε μια πιο βολική θέση συγκριτικά με την άκαμπτη καρέκλα του γραφείου σας. Εάν το κάτω μέρος της πλάτης σας είναι σταθερό, τότε το όχημα θα διαθέτει πιθανότατα και οσφυϊκή υποστήριξη.

Μεγάλος πίσω χώρος

Μερικές φορές τα οχήματα διαθέτουν ιδιαίτερα μεγάλο πίσω χώρο που χρησιμεύει για τη μεταφορά ιστιοσανίδων ή ποδηλάτων. Και όταν το φορτίο εκφορτωθεί, ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα προσωρινό γραφείο.

Ορισμένα μεγάλα SUV έχουν επίσης τεράστιους τέτοιους χώρους φορτίου που μπορούν να διπλασιαστούν όταν είναι ανοιχτή η πόρτα του χώρου αποσκευών.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το θέμα εδώ: Επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων σχεδιάζει η ΕΕ

Καλός ήχος

Η μουσική είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο στη ζωή. Μπορεί να χρησιμεύσει ως καταπραϋντικός ήχος στο παρασκήνιο σε καταστάσεις υπό πίεση ή μπορεί να λειτουργήσει ως βασικός παράγοντας κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος.

NEWSLETTERΟι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!