Η Honda έκανε δυναμική είσοδο στην έκθεση Auto Shanghai, παρουσιάζοντας δύο νέα ηλεκτρικά οχήματα «ναυαρχίδες» της σειράς Ye: το Dongfeng Honda GT και το GAC Honda GT.
Αν και μοιράζονται το ίδιο όνομα, πρόκειται για δύο ελαφρώς διαφορετικά μοντέλα, σχεδιασμένα να ενσαρκώνουν ξεχωριστές πτυχές του μέλλοντος. Όπως εξηγεί η εταιρεία, το GAC Honda GT προβάλλει έναν εκλεπτυσμένο και high-tech χαρακτήρα, ενώ το Dongfeng Honda GT στοχεύει σε μια πιο συναισθηματική και συναρπαστική εμπειρία.
Τα δύο νέα μοντέλα, έρχονται να ενισχύσουν τη νέα EV πλατφόρμα της σειράς Ye, που συστήθηκε για πρώτη φορά στο Auto China του Πεκίνου με τα Ye P7 και Ye S7. Η επιστροφή της Honda στη Σαγκάη, φέρνει και την πρώτη ουσιαστική εφαρμογή του concept Ye GT, το οποίο πλέον παίρνει σάρκα και οστά μέσω του Dongfeng GT.
Αν και οι πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες για τα νέα GT παραμένουν άγνωστες, η Honda ανακοίνωσε σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες. Πρώτον, η συμμαχία με την CATL αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας προηγμένης cell-to-chassis πλατφόρμας, όπου τα στοιχεία της μπαταρίας ενσωματώνονται απευθείας στο πλαίσιο του αυτοκινήτου. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες, θα συνδημιουργήσουν νέες LFP μπαταρίες για όλη τη σειρά Ye, πέρα από τα υπάρχοντα P7, S7 και GT.
Παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο αν τα μοντέλα Ye, θα ενσωματώσουν τη νέα τεχνολογία Shenxing της CATL, που υπόσχεται ταχύτητες φόρτισης έως 12C και ισχύ έως 1,3 MW, νούμερα που ακούγονται σχεδόν φουτουριστικά.
Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για την Κίνα, η Honda επιλέγει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της τοπικής αγοράς. Από τις μπαταρίες και την πλατφόρμα EV, μέχρι τα infotainment και τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης, οι συνεργασίες είναι το κλειδί.
Η εταιρεία συνεργάζεται με τη Momenta για την ανάπτυξη συστημάτων υποβοήθησης βασισμένων σε AI και όχι σε παραδοσιακούς χάρτες. Ταυτόχρονα, ενώνει δυνάμεις με το DeepSeek για πιο προηγμένες εμπειρίες infotainment, που θα ενσωματωθούν σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα Ye, με τις πρώτες αναβαθμίσεις να έρχονται και στα P7 και S7 μέσω OTA updates.
Η Honda δεν φτιάχνει απλά νέα ηλεκτρικά. Χτίζει ένα νέο τεχνολογικό οικοσύστημα και η Κίνα είναι το πεδίο δοκιμών της.
Δείτε ακόμα: Honda Civic e:HEV – Απόλυτη οδηγική εμπειρία
Πηγή: electrive.com