Παραδόσεις τροφίμων για καλό σκοπό… από τα αυτόνομα οχήματα της Ford

Το αυτόνομο όχημα της Ford βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία και βοηθά στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ηλικιωμένων.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αυτόνομων οχημάτων υπό ανάπτυξη για διαφορετικούς σκοπούς, σε διαφορετικές κλίμακες και με διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Σήμερα υπάρχουν μάλιστα μερικά αυτόνομα οχήματα τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία αλλά σε περιορισμένα περιβάλλοντα.

Για παράδειγμα, η Ford έχει βάλει σε λειτουργία ένα χρήσιμο και αισιόδοξο για το μέλλον πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομων οχημάτων στο Ντιτρόιτ. Έτσι τα αυτόνομα οχήματα της Ford έχουν αναλάβει να παραδίδουν φαγητό σε ηλικιωμένους πολίτες που αντιμετωπίζουν προκλήσεις κινητικότητας στα πλαίσια του συγκεκριμένου πιλοτικού προγράμματος.

Ένα αυτόνομο όχημα που…οδηγεί προς έναν καλό σκοπό

Η Ford χρησιμοποιεί ένα αυτόνομο όχημα χαμηλής ταχύτητας σε μια σταθερή διαδρομή. Σαφώς, είναι πολύ πιο εύκολο να στείλει κανείς ένα όχημα σε μια σταθερή διαδρομή με ειδικούς αισθητήρες για να το βοηθούν να διανύσει τις αποστάσεις παρά να στείλει ένα ρομπότ σε οποιαδήποτε μέρος, οποιασδήποτε πόλης.

Παράλληλα ένα όχημα χωρίς οδηγό μπορεί να καλύψει συγκεκριμένες ανάγκες στις περιοχές όπου μπορεί να λειτουργήσει κάτι που το καθιστά χρήσιμο και συγχρόνως δημιουργεί μια πρωτόγνωρη και διασκεδαστική εμπειρία.

Επιπλέον, σε αυτή την περίπτωση, το αυτόνομο όχημα της Ford βοηθά στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ηλικιωμένων και η χρηματοδότηση για αυτό το πρόγραμμα προέρχεται από ένα το φιλανθρωπικό Ford Motor Company Fund.

Αν το όχημα της Ford είναι πλήρως αυτόνομο, παρακολουθείται προς το παρόν, από έναν «οδηγό ασφαλείας»

Το αυτόνομο πιλοτικό όχημα δημιουργήθηκε από την ομάδα μελλοντικής τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων της Ford και την Quantum Signal AI, η οποία είναι θυγατρική της Ford.

Ενώ το όχημα είναι πλήρως αυτόνομο, θα παρακολουθείται από έναν «οδηγό ασφαλείας» αφού πρόκειται όντως τόσο για ένα πιλοτικό όχημα όσο και για ένα πιλοτικό πρόγραμμα. Επιπλέον, θα υπάρχει μια ομάδα απομακρυσμένων επιχειρήσεων που θα παρακολουθεί την εξέλιξη της τεχνολογίας και την λειτουργία της από μακριά.

Το σχέδιο που καλύπτει το λεωφορείο αντιπροσωπεύει τη γειτονιά του Νοτιοδυτικού Ντιτρόιτ και δημιουργήθηκε από τη μαθήτρια της 12ης τάξης του Σχολείου Τεχνών του Ντιτρόιτ, Μπρουκ Σνόου. Μάλιστα η Μ. Σνόου σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα 5.000 δολάρια που της απονεμήθηκαν για το σχέδιό της, για να πληρώσει τα έξοδα του κολεγίου της.

Προς το παρόν, αυτό είναι μόνο ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα έχει διάρκεια έξι μηνών και μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί ήδη 2,4 εκατομμύρια λίβρες τροφίμων από τη Ford Fund και την Gleaners.

Φυσικά, ο στόχος είναι να αποκτηθεί εμπειρία από αυτή την εμπειρία και να καταστεί τελικά δυνατό να αναπτυχθούν και άλλες αυτόνομες (πραγματικά αυτόνομες, χωρίς οδηγό ασφαλείας) υπηρεσίες μεταφοράς σε μεγαλύτερο μέρος του Μίσιγκαν και όχι μόνο.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!