Πεντάστερη η… εξηλεκτρισμένη γκάμα της Nissan

Και τα 4 εξηλεκτρισμένα μοντέλα της γκάμας της Nissan, απέσπασαν 5 αστέρια στις πιο πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.

Ακούστε το άρθρο

Ο EuroNCAP δημοσίευσε τις βαθμολογίες για τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην εξηλεκτρισμένη γκάμα της Nissan. Εκεί, το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya και το εξοπλισμένο με την τεχνολογία e-Power, X-Trail, κατέκτησαν πέντε αστέρια.

Επιπλέον, οι υπάρχουσες αξιολογήσεις πέντε αστέρων για τα Juke και Qashqai επεκτείνονται πλέον και στις εκδόσεις Hybrid και e-Power, αντίστοιχα.

Η Nissan ενδυναμώνει την κινητικότητα στην Κίνα

Υψηλές βαθμολογίες για τα 2 νεότερα μοντέλα της Nissan

Στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών και τα δύο οχήματα σημείωσαν υψηλή βαθμολογία. Πιο συγκεκριμένα, το Ariya έλαβε βαθμολογία 86% και το X-Trail 88%. Επιπλέον, η προσθήκη κεντρικού αερόσακου και στα δύο οχήματα, συμβάλλει στην εξαιρετική βαθμολογία πλευρικής πρόσκρουσης.

Όσον αφορά την προστασία των παιδιών και τα δύο οχήματα πέτυχαν σχεδόν πανομοιότυπες βαθμολογίες. Μάλιστα, το Ariya βρίσκεται στο 89% και το νέο X-Trail στο 90%. Και τα δύο οχήματα σημείωσαν επίσης το μέγιστο των 12 βαθμών για την εγκατάσταση Συστημάτων Συγκράτησης Παιδιού (CRS).

Στην αξιολόγηση ευάλωτων χρηστών του δρόμου, το νέο X-Trail έλαβε συνολική βαθμολογία 70%, με το Ariya να πετυχαίνει 74%.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν πολλά βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του Intelligent Emergency Braking. Αυτό το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό και φρενάρει το αυτοκίνητο, αν αντιληφθεί επικείμενη πρόσκρουση με όχημα, πεζό ή ποδηλάτη. Ομοίως, το Moving Object Detection ειδοποιεί τον οδηγό για ένα πιθανώς «αόρατο» αντικείμενο κοντά στο όχημα.

Και το βραβείο πάει στη Nissan!

Τεχνολογία αιχμής για την ασφάλεια

Ο EuroNCAP αναγνωρίζει την προτεραιότητα αποφυγής ατυχημάτων και απονέμει βαθμούς στην τεχνολογία που βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τις συγκρούσεις. Εκεί, τόσο το νέο X-Trail όσο και το Ariya σημείωσαν υψηλή βαθμολογία με 95% και 93%, αντίστοιχα. Και τα δύο ιαπωνικά μοντέλα οφείλουν αυτό το αποτέλεσμα, στα συστήματα Intelligent Mobility της Nissan.

Ουσιαστικά, είναι μια ολοκληρωμένη σειρά από αυτές τις έξυπνες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του Autonomous Emergency Brake (AEB). Το σύστημα προσδιορίζει πότε το προπορευόμενο αυτοκίνητο φρενάρει, ξεκινώντας αντίστοιχα τη διαδικασία πέδησης για το όχημα.

Επιπλέον, το Intelligent Blind Spot Intervention ανιχνεύει ένα όχημα που είναι στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας και δεν το έχει δει ο οδηγός. Έτσι, κατευθύνει ενεργά το μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας πίσω στη λωρίδα του και μακριά από τον κίνδυνο.

Η Nissan κλέβει την παράσταση στην Έκθεση SEMA 2022

Αντίστοιχα ασφαλή τα Juke και Qashqai

Οι δυνατές επιδόσεις του νέου X-Trail και του Ariya απηχούν τις παρόμοιες βαθμολογίες που πέτυχε το Qashqai όταν δοκιμάστηκε πέρυσι. Το Qashqai και το X-Trail, είναι και τα δύο «χτισμένα» στην πλατφόρμα της Alliance CMF-C.

Τέλος, ο EuroNCAP επιβεβαίωσε ότι η προσθήκη των Juke Hybrid και Qashqai e-Power στη γκάμα, δεν επηρεάζει τη βαθμολογία τους. Μάλιστα, προσφέρουν το ίδιο επίπεδο υποστήριξης και προστασίας του οδηγού με τις παραδοσιακά τροφοδοτούμενες εκδόσεις.

abb_img