Περιπολίες με ηλεκτρικά ποδήλατα πραγματοποιεί η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Είκοσι νέα ηλεκτρικά ποδήλατα απέκτησε η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, τα  οποία ενισχύουν σημαντικά τον ήδη υπάρχοντα «στόλο» με συμβατικά ποδήλατα.

Τα 20 νέα ηλεκτρικά αλλά και συμβατικά ποδήλατα  με τον συστηματικό σχεδιασμό που έχει γίνει, περιπολούν ήδη  σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, σε πλατείες και  σε πεζόδρομους  από νωρίς το πρωί ως και τις απογευματινές ώρες.

Οι περιπολίες  των ποδηλάτων  από την Δημοτική Αστυνομία, πέρα από την πρακτική σημασία τους, στέλνουν το μήνυμα της ανάγκης να αυξηθεί η χρήση του ποδηλάτου για λόγους  περιβαλλοντικούς , οικολογικούς αλλά και κυκλοφοριακούς.

Οι ποδηλάτες- δημοτικοί αστυνομικοί,  έχουν την δυνατότητα στις περιπολίες τους  να εφαρμόσουν όλο το πλέγμα των αρμοδιοτήτων τους. Μεταξύ άλλων, επιβλέπουν την τήρηση των Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας και  την εφαρμογή των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, ειδικές  στολές και παπούτσια, αντιανεμικά κ.α. )  ενώ τα ηλεκτρικά –οικολογικά ποδήλατα έχουν αυτονομία που μπορεί να φτάσει τα 120 χιλιόμετρα και ταχύτητα  που μπορεί να φτάσει τα 25 χιλιόμετρα την ώρα.

Πρόσφατα

Δημοφιλή