Πιο κοντά στην Formula 1 η Audi

Η Audi επιταχύνει τις προετοιμασίες για την είσοδο της στη Formula 1 και επεκτείνει σημαντικά την προσήλωσή της προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακούστε το άρθρο

Η Audi επιταχύνει τις προετοιμασίες για την είσοδο της στη Formula 1 και επεκτείνει σημαντικά την προσήλωσή της προς αυτή την κατεύθυνση.

Η γερμανική μάρκα έχει ξεκαθαρίσει ότι στο στόχαστρο της είναι η Formula 1. Το προϊόν και η τεχνολογία, καθώς και η ισχυρότερη θέση της μάρκας Audi στην παγκόσμια σκηνή είναι στο επίκεντρο. Τώρα τα Μέλη των Εποπτικών Συμβουλίων της AUDI AG και της Volkswagen AG αποφάσισαν να πατήσουν γκάζι σε αυτή τη δέσμευσή τους. Και να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για το ντεμπούτο τους το 2026. Αφού η Audi θα αποκτήσει το 100% της Ομάδας Sauber. Ο Oliver Hoffmann θα είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα της Audi ενώ Διευθύνων Σύμβουλος της Ομάδας Audi F1 θα είναι ο Andreas Seidl.

Δείτε ακόμα: Ράλλυ Ντακάρ 2024: Ιστορική και «ηλεκτρική» νίκη για την Audi

 

Πιο κοντά στην Formula 1 η Audi

Τα πρόσωπα της Audi στη Formula 1

Ο Oliver Hoffmann σήμερα είναι επικεφαλής της διαισθητικής τεχνολογικής ανάπτυξης. Και μετά την εξαγορά της Sauber θα γίνει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου όλων των εταιρειών Sauber. Έτσι θα παραιτηθεί από Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi, Gernot Döllner, θα αναλάβει την ευθύνη της τεχνικής ανάπτυξης πέρα ​​από τις υφιστάμενες ευθύνες του.

Ο νέος CEO της Ομάδας F1 της Audi, Andreas Seidl, θα είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος της μάρκας στη Formula 1.

Η εμπειρία του Hoffmann στον μηχανοκίνητο αθλητισμό τον καθιστά τον κατάλληλο άνθρωπο στη σωστή στιγμή. Ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνική Ανάπτυξη και ως Επικεφαλής της Audi Sport, είχε μεγάλες επιτυχίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτές περιλαμβάνουν νίκες και πρωταθλήματα στο DTM και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα E. Πρόσφατα, η Audi έγινε ο πρώτος κατασκευαστής που κέρδισε το διάσημο ράλλυ Dakar με ηλεκτροκίνητο όχημα. Οι προετοιμασίες για την είσοδο στη Formula 1 το 2026 είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Γεννημένος στο Passau της Γερμανίας, ο Andreas Seidl άρχισε την καριέρα του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στο πρόγραμμα της BMW Formula 1 που ήταν Διευθυντής Αγωνιστικών Δραστηριοτήτων. Ως επικεφαλής της ομάδας, ο Seidl πανηγύρισε πολλαπλά παγκόσμια πρωταθλήματα και τρεις νίκες στο διάσημο 24ωρο αγώνα του Le Mans. Μάλιστα από το 2019 έως το 2022, ο Seidl ήταν επικεφαλής της Ομάδας Formula 1 της McLaren. Πριν αναλάβει τα καθήκοντα του CEO της Sauber το 2023.

abb_img