Ράλι Ντακάρ 2024: Ιστορική και «ηλεκτρική» νίκη για την Audi

Ιστορική στιγμή για την Audi στο Ράλι Ντακάρ 2024, καθώς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη με το ηλεκτρικό Audi RS Q e-tron E2.

Το Ράλι Ντακάρ 2024 ολοκληρώθηκε χθες και γράφτηκε ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην ιστορία του δημοφιλούς θεσμού, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατάφερε να πάρε την πρωτιά στην Γενική Κατάταξη. Ο λόγος για το Audi Audi RS Q e-tron E2. Στο τιμόνι κάθισε ο Carlos Sainz, που πέτυχε την 4η προσωπική του νίκη στην καριέρα του.

Η νίκη του Sainz αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, ενισχύοντας τη θέση της Audi στον χώρο της αγωνιστικής τεχνολογίας. Το Audi RS Q e-tron E2 αποτελεί νέα γενιά αγωνιστικής τεχνολογίας, προετοιμάζοντας το έδαφος για το μέλλον της αυτοκινητικής βιομηχανίας.

To Audi RS Q e-tron σε δοκιμές πριν το Ντακάρ

1ος ο Sainz, 3ος ο Loeb

Παρά τις προκλήσεις των εξαντλητικών ειδικών διαδρομών, ο Sainz διαχειρίστηκε με επιτυχία τον αγώνα με μια στρατηγική που τον τοποθέτησε στην ειδική διαδρομή. Η ικανότητα του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα κατέληξε σε εντυπωσιακή νίκη.

Audi και Carlos Sainz έγραψαν ιστορία στο Ράλλυ Ντακάρ 

Για την ιστορία, τη 2η θέση της Γενικής Κατάταξης κατέλαβε ο Guillaume de Mevius με το Toyota Hilux της Overdrive Racing. Ωστόσο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν για ακόμη μία χρονιά ήταν ο Sebastien Loeb. Ειδικότερα, τερμάτισε 3ος με το Prodrive Hunter. Ο Αλσατός οδηγός ήταν πρώτος σε όλο τη διάρκεια του αγώνα. Όμως την προτελευταία μέρα του αγώνα είχε αγώνα και τελικά έμεινε εκτός μάχης για την πρωτιά.

Audi Q8 e-tron edition Dakar: Η περιπέτεια έχει όνομα!

Τέλος, θυμίζουμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, πραγματοποιήσουν τελικές δοκιμές, οι οποίεςδιήρκεσαν 5 ημέρες στο Σάτο ντε Λαστούρ. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών τα 3 της Audi, τα πληρώματα διένυσαν περισσότερα από 900 χιλιόμετρα, εκπληρώνοντας τις εξελίξεις. Επιπλέον, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και η μπαταρία πέρασαν από απαιτητικές δοκιμές στις γαλλικές ακτές της Μεσογείου.

abb_img
spot_img