Ποδηλάτης κάνει τον γύρο των ΗΠΑ με ηλεκτρικό ποδήλατο που φορτίζει αποκλειστικά ηλιακή ενέργεια

Τα ηλιακά ηλεκτρικά ποδήλατα, μπορούν εύκολα να επιτύχουν καλή απόδοση από την ενέργεια που λαμβάνουν από την ηλιακή φόρτιση.

Ο Sushil Reddy δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με τις μεγάλες “ηλεκτρικές διαδρομές” και με τις  μεγάλες αποστάσεις, αφού το 2016 είχε σπάσει το ρεκόρ Γκίνες με μια διαδρομή 7.424 χιλιομέτρων σε όλη την Ινδία.

Από τότε έχει βάλει στο στόχαστρό του την ηλιακή ενέργεια, ολοκληρώνοντας αρκετές ακόμη διαδρομές με ηλεκτρικό ποδήλατο που κινείται με ηλιακή ενέργεια σε μεγάλες αποστάσεις.

Τώρα έχει διανύσει μια διαδρομή 10.460 χιλιομέτρων γύρω από τις ΗΠΑ με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με ηλιακή ενέργεια που κατασκευάζεται κατά παραγγελία στο πλαίσιο του  SunPedal Ride.

Το  “SunPedal Ride”

The SunPedal Ride

Όπως διαβάζουμε στο επίσημο website της αποστολής «Το SunPedal Ride είναι μια προωθητική ενέργεια που ξεκίνησε από τον Sushil Reddy το 2016. Η ιδέα είναι να να γίνει λόγος για την πράσινη ενέργεια αλλά και για τη βιώσιμη κινητικότητα μέσω μεγάλων διαδρομών που πραγματοποιούνται με τη χρήση οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων.»

«Κάθε έκδοση του The SunPedal Ride αποτελεί μια νέα πρόκληση που υλοποιείται από μια ομάδα αλλά και υποστηρίζεται από μια ομάδα χορηγών και συνεργατών για τη διάδοση του “πράσινου” μηνύματος. Σε κάθε έκδοση του The SunPedal Ride χρησιμοποιείται ένα διαφορετικό μέσο μηδενικών εκπομπών καυσαερίων.»

Η συγκεκριμένη διαδρομή στις ΗΠΑ θα είναι μια από τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα για το SunPedal Ride

SunPedal Ride

Ο Sushil Reddy συνοδεύεται από τον ακτιβιστή Luis Fourzan που ασχολείται με την βιώσιμη ενέργεια σε αυτή…την επική βόλτα.

Οι δυο τους ξεκίνησαν από τη Βόρεια Καρολίνα και διένυσαν ένα μακρύ τόξο κατά μήκος των βόρειων ΗΠΑ.

Τις επόμενες πέντε έως έξι εβδομάδες, θα συνεχίσουν τη διαδρομή τους νότια κατά μήκος της Δυτικής Ακτής πριν στραφούν στα ανατολικά και κατευθυνθούν προς την έρημο. Ο τελικός τους προορισμός είναι το Τέξας.

Διαβάστε επίσης: Το “στυλ” της νέας ποδηλατικής κουλτούρας των ηλεκτρικών ποδηλάτων

Το ποδήλατο Yuba του Sushil Reddy είναι ένα ηλεκτρικό ποδήλατο προσαρμοσμένο που τροφοδοτείται από ένα ηλιακό πάνελ 70W.

Οκτώ ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα, αρκούν για να επαναφορτίσουν μια τυπική μπαταρία e-bike 500Wh κάθε μέρα.

Επιπλέον φυσικά υπάρχει και η δύναμη που προστίθεται στην εξίσωση από το πετάλι που κάνει ο αναβάτης.

Επίσης οι μπαταρίες δεν είναι καθόλου συνηθισμένες, αλλά αντίθετα είναι οι καινοτόμες μπαταρίες LiGo που αναπτύχθηκαν για τον σκοπό αυτό από την Grin Technologies με έδρα το Βανκούβερ.

Οι μεγάλες διαδρομές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρικό ποδήλατο με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς επιλογές για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιώσιμη ενέργεια στις μεταφορές.

Διαβάστε επίσης: Γιατί τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι τόσο βαριά;

Τα ηλιακά ηλεκτρικά ποδήλατα, μπορούν εύκολα να επιτύχουν καλή απόδοση από την ενέργεια που λαμβάνουν από την ηλιακή φόρτιση.

Καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται, τα ηλιακά ηλεκτρικά ελαφρά οχήματα θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα εργαλεία για βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς-ειδικά σε περιοχές όπου οι παραδοσιακές επιλογές φόρτισης δικτύου είναι περιορισμένες.

abb_img
spot_img