Ποια «κακή» συνήθεια τιμωρείται με πρόστιμο 700 ευρώ;

Υπάρχει μία οδηγική συνήθεια, η οποία είναι επικίνδυνη και ταυτόχρονα επιζήμια και για την τσέπη μας. Ποια είναι αυτή;

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας στην πόλη είναι ιλιγγιώδεις. Η πλειοψηφία των οδηγών αγγίζει τα όρια της τρέλας, με φουλ άγχος και στην… τσίτα για καυγά. Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά ο κυριότερος είναι το άγχος της αργοπορίας σε ένα ραντεβού τους. Μάλιστα, κυριεύει το μυαλό και αναγκάζει τους περισσότερους να είναι ασυνείδητοι πίσω από το τιμόνι. Και όπως είναι λογικό, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν το αφήνει ατιμώρητο.

5 tips για διακοπές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το κυκλοφοριακό κομφούζιο εντείνει την παρανομία

Το μποτιλιάρισμα εντός πόλης χτυπάει… κόκκινο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ουδείς να φτάνει στον προορισμό του στην ώρα του. Μία κατάσταση που έχει δημιουργήσει μέχρι και κρίση πανικού σε ορισμένους οδηγούς. Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οδηγοί για να ξεφύγουν από αυτό το χάος… παρανομούν.

Πόσα χρήματα μπορείς να μεταφέρεις με αυτοκίνητο;

Μία κοινότυπη παρανομία είναι οι επικίνδυνοι ελιγμοί, οι γνωστές μας «σφήνες», ανάμεσα στα υπόλοιπα οχήματα. Το επικίνδυνο σε αυτή την περίπτωση, είναι η υλοποίηση των ελιγμών δίχως την παραμικρή γνωστοποίηση. Δηλαδή χωρίς ο οδηγός να ανάβει φλας, προσπερνά τα προπορευόμενα οχήματα από… παντού. Μία επικίνδυνη συμπεριφορά που μπορεί να προκαλέσει πληθώρα ατυχημάτων.

Καύσωνας: Αυτά είναι τα tips για πιο ευχάριστη οδήγηση

Υψηλό πρόστιμο 700 ευρώ προβλέπει ο Κ.Ο.Κ.

Για την ακρίβεια το άρθρο 21, στην παράγραφο 4 αναλύει τι ισχύει για τις σφήνες. Αναλυτικότερα, «αυτός που επιχειρεί στην οδό συνεχείς ή διακεκομμένους ελιγμούς και κίνηση που εγκυμονεί κίνδυνο για τους λοιπούς χρήστες της οδού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 700 ευρώ και επί τόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 30 ημέρες».

Ο ήλιος βλάπτει σοβαρά το… αυτοκίνητο!

Το εν λόγω άρθρο αναφέρει επίσης ότι ο οδηγός που θέλει να εκτελέσει ελιγμό, πρέπει να βεβαιωθεί ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο, ή παρακώλυση των λοιπών χρηστών της οδού. Επιπλέον, ο χειριστής του οχήματος οφείλει να γνωστοποιήσει έγκαιρα την πρόθεσή του, απλά με τους δείκτες κατεύθυνσης. Τα γνωστά μας φλας. Εάν τα φλας δεν λειτουργούν (κακώς), τότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνει σήμα με το χέρι. Και τότε θα αποφύγει και το πρόστιμο των 700 ευρώ!

Editorial