Ποια πόλη απαγορεύει τα ηλεκτρικά οχήματα;

Το Wyoming θα καταργήσει σταδιακά την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2035, για να προστατέψει την παραγωγή πετρελαίου της περιοχής.

Ακούστε το άρθρο

Μία παράξενη είδηση από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα την πολιτεία του Wyoming έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, μία ομάδα Ρεπουμπλικάνων κατέθεσε ένα νομοσχέδιο για τη σταδιακή κατάργηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2035.

Μάλιστα, η κίνηση είναι αντίθετη με την τάση της παγκόσμιας κοινότητας σχετικά με την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Πλέον, όλο και περισσότερες χώρες επενδύουν μεγάλα ποσά για την «πράσινη μετάβαση» και τη μετατροπή του στόλου τους σε ηλεκτρικό.

Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα: Ακριβότερα σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Το νομοσχέδιο που πάει κόντρα στο… ρεύμα

Πρόσφατα, μία ομάδα Ρεπουμπλικάνων, τους οποίους υποστηρίζει ο γερουσιαστής Jim Anderson, κατέθεσαν το νομοσχέδιο για την απαγόρευση πώλησης ηλεκτρικών οχημάτων. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση της πώλησης ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2035.

Με αυτό τον τρόπο, θεωρούν ότι θα διαφυλάξουν τη λειτουργία των βιομηχανιών πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής. Μάλιστα, το Wyoming παρήγαγε 88 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου το 2018 και σημείωσε την 8η μεγαλύτερη επίδοση των ΗΠΑ.

Ακόμη, η ομάδα των ρεπουμπλικάνων θεωρεί ότι η ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής, καθώς αρκετοί πολίτες εργάζονται στις βιομηχανίες εξόρυξης πετρελαίου.

Tesla: Ηγετική θέση στην αγορά των ΗΠΑ

Η ηλεκτροκίνηση στο Wyoming

Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι η ευρεία χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων στην πολιτεία του Wyoming είναι αδύνατη. Μάλιστα, αυτή την αδυναμία προκαλούν οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της περιοχής σε συνδυασμό με την έλλειψη σημείων φόρτισης.

Επιπλέον και η ανακύκλωση των μπαταριών απαιτεί την επένδυση σημαντικών κεφαλαίων, ώστε η διαδικασία… ταφής τους να γίνει με σωστό τρόπο. Τέλος, η ανακύκλωση δεν αφορά μόνο τις μπαταρίες, αλλά και τα ορυκτά υλικά, τα οποία χρησιμοποιούν οι αρμόδιοι στην κατασκευή τους.

LG Chem: Εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ

Η θέση του γερουσιαστή Jim Anderson

Οι δηλώσεις του γερουσιαστή Jim Anderson σε αμερικάνικα Μέσα ήταν αρκετά μετριοπαθείς. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο δεν στοχεύει στην ολοκληρωτική κατάργηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακόμη, τόνισε ότι όποιος επιθυμεί την απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, θα είναι ελεύθερος να το κάνει. Τέλος, ανέφερε ότι αρκετοί φίλοι του και μέλη της οικογένειας του, διαθέτουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

abb_img