Πιο ακριβές και από το ίδιο το Polestar 2 οι μπαταρίες του

Το Polestar 2 κοστίζει αρκετά λιγότερο από την αντικατάσταση της μπαταρίας του, όπως έμαθε... αναγκαστικά ένας ιδιοκτήτης του.

Ένας ιδιοκτήτης Polestar 2 είχε ένα ατύχημα με το όχημα του και προκάλεσε αρκετές ζημιές σε αυτό. Μάλιστα, οι ζημιές είχαν αντίκτυπο τόσο στο μπροστινό μέρος και το σασί του αυτοκινήτου, όσο και στο πακέτο μπαταριών. Οι μπαταρίες βαθούλωσαν προς τα μέσα και οι αρμόδιοι μηχανικοί έκριναν απαραίτητη την αντικατάσταση τους.

Ωστόσο, το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας του σουηδικού αυτοκινήτου προκάλεσε έκπληξη στον ιδιοκτήτη, καθώς έφτασε τα 79.000 ευρώ.

Το Polestar O2 οδεύει προς την παραγωγή του

Ακριβότερες οι μπαταρίες από το ίδιο το Polestar 2

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου μετά το ατύχημα πήγε στο συνεργείο. Εκεί λοιπόν, οι μηχανικοί τον πληροφορήσαν ότι το κόστος αγοράς και τοποθέτησης μιας νέας μπαταρίας φτάνει τα 79.000 ευρώ.

Μάλιστα, το ποσό αυτό ξεπερνά την αξία του Polestar 2. Συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο κοστίζει 48.800 ευρώ. Με λίγα λόγια, το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας είναι μεγαλύτερο κατά 1,6 φορές από την αρχική αξία του αυτοκινήτου.

Το Polestar 5 μας… «άνοιξε» την όρεξη στο Goodwood!

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες ενός πωλητή σε αντιπροσωπεία της Polestar στην πόλη Hangzhou της Κίνας, η αντικατάσταση κοστίζει 57.760 ευρώ. Συγκεκριμένα, το προαναφερθέν ποσό περιλαμβάνει την αντικατάσταση ολόκληρου του πακέτου της μπαταρίας. Επομένως, η χρέωση των 79.000 ευρώ περιλαμβάνει την ολοκλήρωση και άλλων επισκευών στο Polestar 2.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!