Το Polestar 5 μας… «άνοιξε» την όρεξη στο Goodwood!

Το Polestar 5 είναι ένα από τα πολλά υποσχόμενα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, τα οποία είδαμε στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood είδαμε πολλά αυτοκίνητα να κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά, όπως για παράδειγμα το Polestar 5. Προφανώς, η θυγατρική της Volvo δεν θα μπορούσε να λείπει, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο σπορ GT μοντέλο.

Το Polestar 5 με περιβολή καμουφλάζ, αφού ακόμα είναι σε στάδιο εξέλιξης, έκρυβε καλά τα εξωτερικά του στοιχεία. Ωστόσο, η φίρμα αποκάλυψε τα κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου.

Polestar 2 BST Edition 270: Δυναμικό και για λίγες εμφανίσεις!

Πλατφόρμα από αλουμίνιο

Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι το Polestar 5 θα κάνει χρήση της πλατφόρμας από αλουμίνιο, της σουηδικής φίρμας. Γεγονός που σημαίνει ότι θα ζυγίζει έως και 5% λιγότερο από άλλα μικρότερα αυτοκίνητα, προσφέροντας και μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία.

Το λιγότερο βάρος θα του προσφέρει καλύτερο χειρισμό, άρα καλύτερη αυτονομία. Παράλληλα, με τη μεγαλύτερη ακαμψία θα μπορεί να κινείται καλύτερα στις στροφές, όπως ένα γνήσιο σπορ μοντέλο.

Polestar και StoreDot για φόρτιση σε 5 λεπτά!

Με δύο ηλεκτροκινητήρες το Polestar 5

Το Polestar 5 θα διαθέτει αρχιτεκτονική 800 Volt, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα και συνδυαστική ισχύ 884 ίππων και 900 Nm ροπής. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο πίσω κινητήρας θα είναι πιο δυνατός από τον εμπρόσθιο. Τέλος, η μπαταρία του θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 103 kWh.

Polestar 3: Πλησιάζει η μέρα της πρεμιέρας του!

To Polestar 5 θα περιμένει τη σειρά του, αφού θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2024, καθώς πριν από αυτό προηγούνται άλλα δύο μοντέλα, τα Polestar 3 και 4, τα οποία δούμε στην αγορά το 2022 και το 2023 αντίστοιχα.

Editorial