Πολωνός φτιάχνει προσομοιωτή Alfa Romeo για… πάρτη του!

Ένας Πολωνός φίλος της Alfa Romeo είχε κέφια και δημιούργησε τον δικό του προσωπικό προσομοιωτή για... οικιακή χρήση.

Ένας Πολωνός petrolhead, λάτρης της Alfa Romeo, βρήκε τη λύση για να μπορεί να οδηγεί όποιο αυτοκίνητο επιθυμεί από το σαλόνι του σπιτιού του.

Οι περισσότεροι από εμάς όταν ήμασταν μικροί, θέλαμε με ανυπομονησία να βρεθούμε πίσω από ένα πραγματικό αυτοκίνητο. Φυσικά, αυτό δεν ήταν εφικτό και καταφεύγαμε στην αγορά video games για να… ξεχαστούμε.

Ωστόσο, ούτε αυτό ήταν αρκετό, καθώς μας έλειπε η αίσθηση ότι είμαστε κυριολεκτικά στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου. Προφανώς, για αυτό το λόγο υπήρχαν και οι γνωστές τιμονιέρες.

Και κάπως έτσι, ο Πολωνός Alfisti δημιούργησε κάτι μοναδικό, το οποίο θα ήθελε να έχει στο σπίτι του κάθε έφηβος. Πιθανόν και κάθε ενήλικας.

H Alfa Romeo Tonale Edizione Speciale είναι ετοιμοπαράδοτη

Πολωνός φτιάχνει προσομοιωτή Alfa Romeo για πάρτη του!

Με εξαρτήματα από διάφορες Alfa Romeo ο προσομοιωτής

Πιο συγκεκριμένα, ο Adriano, φανατικός θαυμαστής της ιταλικής μάρκας και ιδιοκτήτης μίας 147, δημιούργησε έναν προσομοιωτή αυτοκινήτου. Για την κατασκευή του χρησιμοποίησε εξαρτήματα από το εσωτερικό διαφόρων μοντέλων της ιταλικής μάρκας. Ωστόσο, εστίασε περισσότερο στο αγαπημένο του μοντέλο, Alfa Romeo Brera, με την κεκλιμένη κονσόλα.

Ο απώτερος στόχος του ήταν να οδηγεί διαφορετικά αυτοκίνητα χωρίς όρια, μέσα από το σπίτι του. Σε πρώτη φάση, άρχισε με τη δημιουργία ενός απλού τιμονιού Logitech G29 και σταδιακά κατασκεύασε και τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

Όπως ήδη αναφέραμε, το cockpit του προσομοιωτή είναι από την Alfa Romeo 159/Brera. Περιλαμβάνει ένα μεγάλο τμήμα του ταμπλό με τον πίνακα οργάνων, τους αεραγωγούς και ολόκληρη την κεντρική κονσόλα. Τα διάφορα χειριστήρια έχουν πορτοκαλί χρώμα, όμοιο με αυτό που έχουν και τα πεντάλ από αλουμίνιο.

Πρωτιά για την Alfa Romeo στην J.D. Power!

Με κανονικό κάθισμα αυτοκινήτου

Το κάθισμα του οδηγού είναι γνήσιο, για μεγαλύτερη απόλαυση. Στη συνέχεια πρόσθεσε ένα τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, από την Giulia, το οποίο είναι συμβατό με τις απαιτήσεις του προσομοιωτή. Ο Πολωνός για να ομορφύνει τον simulator, κάλυψε τα εκτεθειμένα πάνελ με επένδυση, θυμίζοντας έτσι εσωτερικό πραγματικού αυτοκινήτου.

Ο Adriano ανέβασε το αποτέλεσμα της δημιουργίας του στον λογαριασμό του στο Instagram. Ο προσομοιωτής είναι συμβατός τόσο με υπολογιστή όσο και με Playstation. Ο επόμενος στόχος του είναι να δώσει «ζωντάνια» στο στροφόμετρο και στο ταχύμετρο του πίνακα οργάνων, συνδέοντάς τα με τις αντίστοιχες ενδείξεις του παιχνιδιού.

Προφανώς, το περιμένουμε με ανυπομονησία!

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!