Πως ένα e-bike άλλαξε τη ζωή του Duncan Booth

Καμιά φορά πολλοί από εμάς θεωρούμε πολλά πράγματα δεδομένα. Μπορεί ένα e-bike να είναι για εμάς μια άκρως γοητευτική και διασκεδαστική σκέψη ή ασχολία, τυχαίνει όμως για κάποιους άλλους να μπορεί να διαδραματίσει έναν πολύ πιο σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο.

O Duncan Booth είναι 48 χρονών και πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Ακόμα και το να περπατήσει αποτελεί μία πραγματική πρόκληση για τον ίδιο, τον κάνει να αισθάνεται περίεργα και άβολα. Όταν όμως χρησιμοποιεί το e-bike του όλα αλλάζουν, όλα μοιάζουν διαφορετικά.

Η πρωτοβουλία 10 in10 mountain

Πριν ακόμα διαγνωστεί η ασθένεια του ο ίδιος λάτρευε να βρίσκεται στα βουνά για αυτό και η γυναίκα του, η Yvonne, είναι εκείνη που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία της πρωτοβουλίας 10 in 10 mountain challenge, προκειμένου να καταφέρει να μαζέψει χρήματα για την κοινότητα της σκλήρυνσης κατά πλάκας και να συμβάλει στην προώθηση καινοτόμων θεραπειών.

Στην ουσία το ζευγάρι οραματιζόμενο ένα καλύτερο αύριο για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας δημιούργησε μία δοκιμασία που λαμβάνει χώρα μία φόρα το χρόνο και κατά την οποία εκατοντάδες άνθρωποι περπατούν σε 10 διαφορετικά βουνά μέσα σε 10 ώρες.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 και από τότε έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες ακόλουθους και υποστηρικτές.

Το 2017 μάλιστα ο Duncan έκανε ποδήλατο για 1,200 χιλιόμετρα για να φτάσει στον γάμο του ξαδέρφου του, κάτι για το οποίο χρειάστηκε 12 ημέρες ποδηλασίας.

Σκοπός του ήταν να συγκεντρώσει 2,000 λίρες προκειμένου να αγοράσει το CycloTricity e-bike και εν τέλει σήμερα το ποσό του fundraising έχεi ξεπεράσει τα £8,000.

Διαβάστε επίσης:  Aptera: H ιστορία του πρώτου EV που δεν χρειάζεται φόρτιση

Οι περιπέτειες του Duncan με το e-bike του

Ο Duncan διατηρεί του δικό του blog όπου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις περιπέτειες που ζει με το ηλεκτρικό του ποδήλατο: από τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τα κλειστά εστιατόρια μέχρι τις πιο όμορφες στιγμές όπως τις στάσεις του για να θαυμάσει τη φύση, να δοκιμάσει λαχταριστά burgers, αλλά και την βοήθεια που δέχεται από άγνωστους για να ανέβει σε ένα τρένο και να συνεχίσει το ταξίδι του.

 

Καθώς ο ίδιος δεν είναι σε θέση πια να περπατά μεγάλες αποστάσεις, έχει εξηγήσει πολλές φορές ότι το ηλεκτρικό του ποδήλατο, του έδωσε τη δυνατότητα να “ξεκλειδώσει” μια νέα αντίληψη αναφορικά με την κοινώς αποδεκτή έννοια της ελευθερίας.

Με το ηλεκτρικό του ποδήλατο μπορεί να μετακινείται σε απόσταση έως και 100 χιλιομέτρων, χωρίς να δυσκολεύεται ιδιαίτερα, κάτι που τον κάνει να ξεχνά τις δυσκολίες που ενέχει η καθημερινότητα του και η κατάσταση της υγείας του.

Ο Duncan ενθαρρύνει τον καθένα από εμάς να αγοράσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και να ασκείται όσο περισσότερο μπορεί, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ Moving On που τον ακολουθεί, καθώς κάνει ποδήλατο κοντά στο σπίτι του, στο Lake District της Αγγλίας.

Διαβάστε επίσης: “Ε-Βike 1”- Tο πρώτο ηλεκτρικό τετράτροχο ποδήλατο της Ελλάδας

 

abb_img
spot_img