Πώς να κλέψεις ένα Tesla σε 130 δευτερόλεπτα!

Άλλη μια αδυναμία της Tesla βγήκε στην επιφάνεια, σύμφωνα με την οποία ένα όχημα της μπορεί να κλαπεί στο άψε-σβήσε.

Τελικά δεν είναι δύσκολο να κλέψεις ένα Tesla και μάλιστα μπορείς να το κάνεις μέσα σε 130 δευτερόλεπτα. Την συγκεκριμένη διαπίστωση έκανε ένας ερευνητής ασφαλείας από την Αυστρία, ο Martin Herfurt. Για την ακρίβεια, εντόπισε ακόμη ένα ελάττωμα στα μέτρα ασφαλείας της αμερικανικής εταιρείας, το οποίο διευκολύνει κατά πολύ την κλοπή ενός οχήματος της.

Ο συγκεκριμένος έχει βρει στο παρελθόν και άλλα θέματα σε μοντέλα της Tesla, αλλά αυτό είναι αρκετά σοβαρό. Πιο συγκεκριμένα, ένας επίδοξος κλέφτης μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο και να εξαφανιστεί, με συνοπτικές διαδικασίες.

To Tesla Cybertruck μεταμορφώνεται σε… τροχόσπιτο!

Η κάρτα-κλειδί NFC των οχημάτων Tesla

Το νέο… ελάττωμα έχει να κάνει με μία ενημέρωση του περασμένου Αυγούστου, η οποία επιτρέπει στον εκάστοτε οδηγό να εκκινήσει το Tesla του αμέσως αφού το ξεκλειδώσει. Αυτό πραγματοποιείται μέσω μιας κάρτας κλειδιού NFC, χωρίς την τοποθέτηση της στην κεντρική κονσόλα.

Η ενημέρωση έδινε στον οδηγό χρονικό περιθώριο 130 δευτερολέπτων για την εκκίνηση του οχήματος, χωρίς πρόσθετα βήματα. Ωστόσο, το πρόβλημα είχε να κάνει με το γεγονός, ότι σε αυτό το διάστημα το όχημα δεχόταν νέα κλειδιά χωρίς έλεγχο ταυτότητας. Επιπλέον, άλλη μία αδυναμία ήταν ότι το αυτοκίνητο δεν ενημερώνει τον οδηγό για την καταχώρηση νέου κλειδιού.

Tesla: Δικαστικές περιπέτειες στην Ισπανία

Η διαδικασία κλοπής από τον Herfurt

Η εφαρμογή για κινητά της Tesla δεν επιτρέπει την εγγραφή νέων κλειδιών. Εκτός και αν είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό του ιδιοκτήτη. Ωστόσο, ο Herfurt διαπίστωσε ότι το όχημα θα συνομιλεί με οποιαδήποτε συσκευή Bluetooth Low Energy η οποία είναι στην περιοχή. Έτσι, δημιούργησε μία εφαρμογή που μιλάει την ίδια «γλώσσα» με την εφαρμογή της Tesla και τη χρησιμοποιεί για να επικοινωνεί με το αυτοκίνητο.

Ο Herfurt έδειξε σε βίντεο στο Youtube τη διαδικασία που θα ακολουθούσε για να κλέψει ένα όχημα. Αν είναι κοντά σε ένα όχημα της Tesla και ο κάτοχός του το ξεκλειδώσει με την κάρτα-κλειδί, μπορεί κλέψει το κλειδί αυτό, χωρίς να το καταλάβει ο ιδιοκτήτης. Δημιουργώντας στη συνέχεια το δικό του ψηφιακό κλειδί.

Η Tesla προσλαμβάνει μέχρι και 600 εργαζόμενους το μήνα!

Ο Herfurt είπε ότι έχει δοκιμάσει τη συσκευή τόσο στο Model 3 όσο και στο Model Y. Παρά το γεγονός ότι δεν το έχει δοκιμάσει στα πιο πρόσφατα Model S και X, αναμένει ότι και αυτά θα παρουσιάζουν την συγκεκριμένη αδυναμία.

Δείτε το βίντεο:

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!