Η Tesla προσλαμβάνει μέχρι και 600 εργαζόμενους το μήνα!

Η Tesla προχωρά σε προσλήψεις με αμείωτο ρυθμό για το Gigafactory της στο Βερολίνο, οι οποίες φτάνουν έως και τις 600 το μήνα.

Η Tesla προσλαμβάνει μέχρι και 600 νέους εργαζόμενους κάθε μήνα για θέσεις στο Gigafactory της στη Γερμανία. Ουσιαστικά, η αμερικάνικη φίρμα στοχεύει στην ενίσχυση της παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου η Tesla σε μηνιαία βάση προσλαμβάνει 500-600 νέους εργαζόμενους. Επιπλέον, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Απασχόλησης επιθυμεί την απορρόφηση πρώην εργαζόμενων σε γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

H Τesla ετοιμάζει νέα μπαταρία… «Μαθουσάλα»!

Το Gigafactory Berlin της Tesla

Το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο έχει έκταση 227.000 τετραγωνικών μέτρων και λειτουργεί από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου. Ακόμη, το Gigafactory απασχολεί περίπου 4.100 έως 4.500 ανθρώπους. Μάλιστα, το 10% των εργαζόμενων κατάγονται από διαφορετική χώρα και κυρίως από την Πολωνία.

Αυτή τη στιγμή, το εργοστάσιο παράγει το Model Y, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα κατασκευάζει και το Model 3. Επιπλέον, λειτουργεί με δύο βάρδιες, ενώ από το τέλος του 2022 θα ξεκινήσει η λειτουργία και μιας τρίτης. Τέλος, η μέγιστη ετήσια παραγωγή αγγίζει τα 500.000 αυτοκίνητα.

Η ΤeslaCam κατέγραψε τον βανδαλισμό ενός Model 3

Τα tweets του Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ μέσω μιας δημοσίευσης του στο Twitter είχε ανακοινώσει περικοπές προσωπικού κατά 10% στο δυναμικό της Tesla. Ο λόγος, μάλιστα, ήταν το κακό του προαίσθημα (;) για το μέλλον της οικονομίας.

Ο Έλον Μασκ… αυξομειώνει τους εργαζόμενους της Τesla

Ωστόσο, μέσω ενός δεύτερου tweet άλλαξε ύφος και ανακοίνωσε την αύξηση των εργαζόμενων μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Βέβαια, επεσήμανε τη σταθερότητα των μισθών στα τωρινά επίπεδα. Άβυσσος η ψυχή του Έλον!

Ο Έλον Μασκ απαγορεύει την τηλεργασία στο προσωπικό

Θέσεις εργασίας και στην Ελλάδα

Τέλος, η Tesla ανακοίνωσε το άνοιγμα νέων θέσεων για το γραφείο της στην Αγία Παρασκευή. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς εδώ.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!