Πώς θα λέγεται το νέο SUV της Alfa Romeo;

Το νέο μικρό SUV, το οποίο έχει στα σκαριά η Alfa Romeo, όπως όλα δείχνουν δεν θα ονομάζεται Brennero, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο CEO της Alfa Romeo ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου μικρού SUV στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με τον Jean-Phillipe Imparato, η μιλανέζικη μάρκα θα τοποθετήσει το νέο μοντέλο κάτω από την Tonale.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Alfa Romeo θα έδινε στο νέο μοντέλο την ονομασία Brennero. Ωστόσο, η φίρμα αλλάζει μέθοδο ονοματολογίας και το νέο SUV θα είναι φόρος τιμής στην ιστορία της Alfa Romeo.

Drive Now: Η Alfa Romeo Tonale από 287 ευρώ το μήνα

Αλλάζει όνομα το μικρό SUV της Alfa Romeo

Το μικρό SUV της Alfa Romeo δεν θα φέρει το όνομα Brennero. Μάλιστα, το όνομα του θα είναι αμιγώς ιταλικό και θα θυμίζει την ιστορία της μάρκας. Ουσιαστικά, το νέο SUV θα είναι το αδελφό μοντέλο του Fiat 600 και του Jeep Avenger.

Μάλιστα, η Alfa Romeo θα προσφέρει το νέο μοντέλο σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα πλαισιώνει υβριδικές εκδόσεις με θερμικό κινητήρα βενζίνης. Οι εν λόγω κινητήρες ανήκουν σε μία νέα σειρά κινητήρων που φέρουν ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48V και νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη e-DCT.

Winter Check Up: Δωρεάν χειμερινός έλεγχος για Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Jeep

Επιπλέον, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει το νέο μοντέλο στις αρχές του 2024 μετά την plug-in υβριδική έκδοση της Tonale και τις ανανεωμένες Stelvio και Giulia. Τέλος, στοχεύει σε ένα ευρύτερο πελατολόγιο.

Παράλληλα, την σχεδίαση του νέου SUV ανέλαβε ο Alejandro Mesonero-Romanos. Μάλιστα, ο συγκριμένος είναι επικεφαλής του σχεδιασμού της Alfa Romeo από το 2021. Το νέο SUV θα είναι μικρότερο από την Tonale και οι διαστάσεις του θα κινούνται μεταξύ 4,15 και 4,30 μέτρων.

Πολωνός φτιάχνει προσομοιωτή Alfa Romeo για… πάρτη του!

Το νέο compact SUV της Alfa Romeo θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της ιταλικής φίρμας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θα μοιάζουν με τα αντίστοιχα του ηλεκτρικού Avenger της Jeep. Πιο συγκεκριμένα, θα είναι διαθέσιμο έναν ηλεκτρικό κινητήρα με απόδοση 156 ίππων και 260 Nm ροπής. Τέλος, η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα περίπου 54 kWh.

Editorial