Πόσο πιθανό είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος από την Tesla;

Η Tesla επεκτείνει το Giga Factory της, μετατρέποντας το σε τουριστικό σημείο, αναπτύσσοντας παράλληλα και ένα μικρό ηλεκτρικό σκάφος.

Για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού σκάφους Tesla έκανε λόγο ο Έλον Μασκ. Ο CEO της αμερικάνικης εταιρείας ανέφερε ότι υπάρχει στα σχέδια η ανάπτυξη και εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού σκάφους, το οποίο θα προορίζεται για το δημόσιο πάρκο στο Gigafactory στο Τέξας, που επίσης σχεδιάζει.

Tesla: «Ανάκληση» 1,1 εκατομμυρίων οχημάτων στις ΗΠΑ

Το Gigafactory στο Τέξας ως… τουριστικός προορισμός

Η Tesla έχει υποβάλλει αίτηση επέκτασης δώδεκα στρεμμάτων για το εργοστάσιο της στο Τέξας. Η νέα αυτή επέκταση θα μετατρέψει το εν λόγω εργοστάσιο σε έναν χώρο, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος για όλους. Και ουσιαστικά θα αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο, ή όπως λέει η εταιρεία «έναν οικολογικό παράδεισο».

Η εν λόγω επέκταση είναι ένα εντελώς νέο εγχείρημα για τον Μασκ και την Tesla, καθώς για κανένα άλλο Gigafactory δεν προβλέπεται επέκταση και πρόσβαση σε όλους. Επίσης, σύμφωνα με τα σχέδια, η επέκταση θα φτάσει μέχρι τον πλησιέστερο ποταμό νότια του εργοστασίου και θα είναι ανοιχτή και για το κοινό. Εκεί, οι επισκέπτες θα μπορούν να χαλαρώνουν, περπατώντας, κάνοντας ποδήλατο ή καγιάκ, ανάμεσα στο όμορφο τοπίο της πόλης Όστιν του Τέξας.

Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός Tesla;

Προς το παρόν μόνο ως ιδέα το ηλεκτρικό σκάφος της Tesla

Σε ότι αφορά το ηλεκτρικό σκάφος, ο Μασκ έκανε λόγο για την ανάπτυξη, εξέλιξη και κατασκευή του. Πιο συγκεκριμένα, εστίασε στην κατασκευή ενός ηλεκτρικού σκάφους με «ρετρό φουτουριστικό βικτοριανό σχέδιο».

Στο παρελθόν υπήρξαν διάφορα σχέδια για ηλεκτρικά σκάφη. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την κατασκευή τους. Προς το παρόν, έχει εστιάσει στην τρέχουσα σειρά των οχημάτων της και στην ενίσχυση των δύο νέων εργοστασίων παραγωγής της. Μελλοντικά, θα ήταν πιθανό ένα νέο ηλεκτρικό σκάφος από την Tesla. Έτσι κι αλλιώς, από τον Μασκ όλα τα περιμένουμε!

Editorial