«Πράσινο φως» για την παραγωγή της BMW i5

Η BMW ξεκίνησε την παραγωγή της i5 εργοστάσιο του Dingolfing, όπου θα κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα σε ποσοστό πάνω από 40% το 2024.

Ακούστε το άρθρο

Η νέα BMW Σειρά 5, συμπεριλαμβανομένης της ολοκαίνουργιας αμιγώς ηλεκτρικής BMW i5, γιόρτασε την επίσημη έναρξη της παραγωγής της στο εργοστάσιο της μάρκας στο Dingolfing. Μάλιστα, το παρών έδωσε και ο Βαυαρός Πρωθυπουργός, Markus Söder.

Το εργοστάσιο της Κάτω Βαυαρίας, ξεκινά την κατασκευή του τρίτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου του, μέσα σε 2 μόλις χρόνια. Εκεί, το ποσοστό παραγωγής των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων θα παρουσιάσει αύξηση σε ποσοστό πάνω από 40%, το επόμενο έτος.

Test Drive || BMW i4 M50: Ηλεκτρική… αστραπή 544 ίππων!

Η BMW Σειρά 5 θα είναι διαθέσιμη με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης ή με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ως Plug-in Hybrid. Αυτό απαιτεί υψηλό βαθμό ευελιξίας και επιτρέπει στην εταιρεία να αξιοποιεί αποτελεσματικά τη δυναμικότητα των εργοστασίων της.

Όπως επίσης, να προσαρμόζει την προσφορά της στη ζήτηση των πελατών. Η γερμανική φίρμα έχει επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την ενσωμάτωση της BMW iX, της Σειράς 7 και της Σειράς 5 στο εργοστάσιο οχημάτων του Dingolfing.

Test Drive || BMW 330e: Ηλεκτρική καταιγίδα πολυτελείας!

Το όραμα της μετάβασης σε BMW iFactory

Tο επιχειρηματικό όραμα του BMW Group εξακολουθεί να είναι πολύ εμφανές στη μονάδα του Dingolfing. Μάλιστα, χάρη σε εκτεταμένες επενδύσεις, το εργοστάσιο είναι άριστα προετοιμασμένο για το μέλλον και έτσι, η μετάβαση στο BMW iFactory είναι απτή. Ωστόσο, η καλύτερη επιβεβαίωση αυτής της εξέλιξης είναι η κατάκτηση της διάκρισης «Automotive Lean Production Award» το 2022. Για παράδειγμα, η Τεχνολογία Συναρμολόγησης έλαβε αναγνώριση για την ανάπτυξη έξυπνων συστημάτων καμερών.

Νέα BMW Σειρά 5: Ηλεκτρική και πιο δυναμική από ποτέ!

 «Πράσινο φως» για την παραγωγή της BMW i5

Σκοπός ήταν η παρακολούθηση της ποιότητας, οι έξυπνες λύσεις logistics, καθώς και η αναγνώριση ή ο εντοπισμός αντικειμένων. Επίσης, πέρσι έγινε εφαρμογή της αυτοματοποιημένης οδήγησης μέσα στο εργοστάσιο. Εκεί, η BMW Σειρά 7 πραγματοποίησε διαδρομές μεταξύ του χώρου συναρμολόγησης και της περιοχής ολοκλήρωσής της. Σύμφωνα με την μάρκα, θα γίνει επέκταση σε μεγαλύτερη κλίμακα με το λανσάρισμα της νέας Σειράς 5.

Στον τομέα της βιωσιμότητας, η μονάδα έχει εντείνει τις δραστηριότητές της σε διάφορους τομείς τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, έχει υπογράψει μια εκτεταμένη σύμβαση για την προμήθεια τοπικά παραγόμενης θερμότητας από βιομάζα της περιοχής για σκοπούς θέρμανσης. Μάλιστα, αυτό θα καλύψει περίπου το ήμισυ των αναγκών του εργοστασίου σε ζεστό νερό από τα μέσα της δεκαετίας. Έπειτα, θα είναι σε θέση να μειώσει τις εκπομπές CO2 σε ποσοστό 10-15%.

abb_img