Πρεμιέρα και επίσημα για το Renault R5 Turbo 3E!

Το Renault R5 Turbo 3E μας συστήθηκε επίσημα ως ένα μικρό, σπορ ηλεκτρικό, τιμώντας το αγωνιστικό παρελθόν του εμβληματικού Renault 5.

Ακούστε το άρθρο

Το Renault R5 Turbo 3E παρουσίασε διαδικτυακά η γαλλική μάρκα, γιορτάζοντας 50 χρόνια ζωής του θρυλικού Renault 5. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία αναβίωση του αγωνιστικού Renault 5 Turbo 2, ωστόσο με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. H Renault μας είχε δώσει μια γεύση για τον ερχομό ενός νέου πρωτότυπου πριν λίγες μέρες, δημοσιεύοντας teaser φωτογραφίες και βίντεο.

Η στιγμή έφτασε με το R5 Turbo 3E να συνδέει με μοναδικό τρόπο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Παράλληλα, αποτελεί πρόλογο της απλής έκδοσης του νέου Renault 5 που θα δούμε το 2024 και μάλιστα ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Renault 5: Με γιορτινό και… «ηλεκτρικό» πνεύμα!

Ιδανικό για πίστες το Renault R5 Turbo 3E

Το Renault R5 Turbo 3E είναι ουσιαστικά ένα αγωνιστικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Το μήκος του είναι στα 4 μέτρα, ενώ το πλάτος του στα 2 μέτρα, το ύψος στα 1,32 μέτρα και το μεταξόνιο του δεν ξεπερνάει τα 2,54 μέτρα. Ξεχωρίζει η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος, η οποία τονίζει τον αγωνιστικό του χαρακτήρα.

Το βάρος του αγγίζει τα 1.500 κιλά, εκ των οποίων τα 520 αντιστοιχούν στη μπαταρία. Επιπλέον, διαθέτει roll bars και Drift Mode, τα οποία έχουν λάβει έγκριση από τη FIA. Στο πλάι έχει τουλάχιστον 10 βραχίονες στήριξης για κάμερες, για όσους θέλουν να καταγράφουν τη δράση κατά την οδήγηση.

Το Renault Group παίζει εντός έδρας στην Έκθεση του Παρισιού!

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες στον πίσω άξονα, έναν σε κάθε τροχό. Συνδυαστικά αποδίδουν 380 ίππους και 700 Nm ροπής. Διανύει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 200 χλμ./ώρα. Επίσης, διαθέτει μπαταρία λιθίου με ενεργειακή χωρητικότητα 42 kWh, η οποία φορτίζει πλήρως περίπου σε 2 ώρες με φορτιστή 380V/32A.

Τέλος, το αγωνιστικό μοντέλο της μάρκας θα κάνει πρεμιέρα στο διαγωνισμό Chantilly Arts & Elegance 2022, στις 25 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, τον Οκτώβριο θα βρίσκεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

abb_img