Προ των πυλών το εντυπωσιακό Volkswagen ID.7

Στην τελική ευθεία για την παρουσίασή του βρίσκεται το Volkswagen ID.7, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών του από τη γερμανική φίρμα.

Η αντίστροφη μέτρηση για το λανσάρισμα του νέου Volkswagen ID.7 ξεκίνησε και μάλιστα, πολύ σύντομα θα φτάσει στο σημείο «μηδέν». Σύμφωνα με την γερμανική φίρμα, η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας αμιγώς ηλεκτρικής ναυαρχίδας θα γίνει τη Δευτέρα 17 Απριλίου. Ωστόσο, λίγες μέρες πριν την παρουσίαση, η Volkswagen αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο.

Το νέο ID.7 θα ενισχύσει της μεσαία κατηγορία οχημάτων στην Ευρώπη, την Κίνα και τη Βόρεια Αμερική. Επιπλέον, η Volkswagen σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιο των ηλεκτρικών της μοντέλων στο 80% στην Ευρώπη έως το 2030. Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο αποτελεί ορόσημο σε αυτή την πορεία, καθώς θα κυκλοφορήσει στην Γηραιά Ήπειρο πριν από το τέλος του 2023.

Test Drive || Volkswagen ID.5 Pro Performance: Ηλεκτρο-sport!

Με νέο ηλεκτροκινητήρα και 700 χιλιόμετρα αυτονομία το Volkswagen ID.7

Το ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί ως βάση την αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του ομίλου. Επιπλέον, το γερμανικό μοντέλο φέρει ένα νέο και εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα κίνησης της φίρμας. Μάλιστα, θα αποτελεί τον ισχυρότερο και με την υψηλότερη ροπή ηλεκτροκινητήρα σε ένα Volkswagen ID. μοντέλο, μέχρι στιγμής. Ειδικότερα, η ανάπτυξη της μονάδας ισχύος, με την εσωτερική ονομασία APP550, έχει γίνει από την ίδια την Volkswagen.

Test Drive || Volkswagen ID.4: XMas and the ElectriCITY!

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο σχεδιασμός του νέου ηλεκτροκινητήρα αποσκοπεί περισσότερο στην μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, μπορεί να συμβάλλει σε επίτευξη αυτονομίας έως και 700 χιλιομέτρων. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί και η αναφορά για ταχεία φόρτιση με ισχύ έως 200 kW. Με αυτόν τον τρόπο, το ID.7 υπογραμμίζει την καταλληλότητά του για μεγάλες αποστάσεις.

Το νέο ηλεκτρικό sedan θα είναι διαθέσιμο και με σύστημα μεταβαλλόμενης ανάρτησης DCC με πλήθος ρυθμίσεων, ανάλογα με τις συνθήκες. Αντίστοιχες βελτιώσεις έχουν γίνει και στο σύστημα διαχείρισης του συστήματος δυναμικής οδήγησης. Μαζί με το νέο προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, τα συστήματα εξασφαλίζουν ακριβή οδηγική συμπεριφορά και μέγιστη σταθερότητα.

Volkswagen ID.7: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό sedan της VW

Προ των πυλών το νέο Volkswagen ID.7

Ευρύχωρο εσωτερικό με υψηλής ποιότητα κατασκευής

Το ευρύχωρο και υψηλής ποιότητας εσωτερικό προσφέρει άφθονο χώρο τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα. Ο σχεδιασμός του έχει γίνει από λευκό χαρτί και το μέγεθος των κλασικών οργάνων έχει δεχθεί σημαντική μείωση.

Volkswagen ID. 2all: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Λαού

Επιπλέον, όλες οι απαραίτητες τυπικές πληροφορίες και προειδοποιήσεις είναι εμφανείς πίσω από το τιμόνι του ID.7. Ωστόσο, ο οδηγός λαμβάνει άλλες σημαντικές πληροφορίες μέσω της στάνταρ head-up οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας.

Η οθόνη του συστήματος infotainment, στον βασικό εξοπλισμό στο ID.7 έχει μέγεθος 15 ίντσες. Μάλιστα, η φιλοσοφία της λειτουργίας της έχει επανασχεδιαστεί ριζικά. Για παράδειγμα, με βάση τα σχόλια των χρηστών, η λειτουργία του κλιματισμού έχει ενσωματωθεί μόνιμα στο ανώτατο επίπεδο λειτουργίας.

Editorial