Προ των πυλών το ντεμπούτο του Peugeot 9X8!

Το επίσημο αγωνιστικό ντεμπούτο του Peugeot 9X8 πλησιάζει και θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Monza στην Ιταλία.

Το αγωνιστικό ντεμπούτο του Peugeot 9X8 είναι γεγονός. Και οι ημέρες που απομένουν μέχρι να το δούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA 2022 είναι λίγες. Στις 10 Ιουλίου τα δύο πρωτότυπα 9X8 της ομάδας της Peugeot θα συμμετέχουν στον τέταρτο αγώνα του Πρωταθλήματος, στις 6 ώρες της Monza.

Η Peugeot Sport επιστρέφει στους αγώνες αντοχής έπειτα από 11 χρόνια. Η γαλλική ομάδα θα αγωνιστεί με το υβριδικό αγωνιστικό 9X8 στην κατηγορία των Hypercar και θα αντιμετωπίσει τα αγωνιστικά των:

  • Toyota Gazoo Racing
  • Glickenhaus Racing
  • Alpine Endurance Team

Το Peugeot 9X8 ντεμπουτάρει στη Monza!

Προ των πυλών το ντεμπούτο του Peugeot 9X8!

Εντατικές δοκιμές για το Peugeot 9Χ8

Η Team Peugeot TotalEnergies πραγματοποίησε ένα έντονο πρόγραμμα δοκιμών που έλαβε χώρα σε διάφορες πίστες της Ευρώπης. Οι δοκιμές διήρκεσαν έξι μήνες, προετοιμάζοντας έτσι το αγωνιστικό ντεμπούτο της και έγιναν σε δύο φάσεις.

Η πρώτη έλαβε τη μορφή προσομοίωσης στη βάση Satory της Peugeot. Έτσι, η ομάδα μελέτησε τις απαιτήσεις ενέργειας που έχει η πίστα της Μόντσα, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη.

Η δεύτερη φάση ήταν μια τελευταία πραγματική δοκιμή στην πίστα στο MotorLand Aragon στην Ισπανία. Στην οποία μάλιστα το 9Χ8 ξεπέρασε τα 15.000 χιλιόμετρα, που ήταν και ο στόχος της ομάδας, πριν από τον αγώνα στην Ιταλία.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της δοκιμής, τα δύο πληρώματα αγώνων της ομάδας ολοκλήρωσαν ένα εντατικό τεστ αντοχής 36 ωρών. Οδηγοί και μηχανικοί, έζησαν τους ρυθμούς ενός πραγματικού αγώνα.

Peugeot 408: Νέο μέλος στη γαλλική «οικογένεια»

Προ των πυλών το ντεμπούτο του Peugeot 9X8!

Οι οδηγοί των αγωνιστικών

Οδηγοί του αγωνιστικού με το νούμερο #93 θα είναι οι Paul Di Resta, Mikkel Jensen και Jean-Eric Vergne με επικεφαλής μηχανικό τον Gauthier Bouteiller. Το αγωνιστικό με το #94 θα αναλάβουν οι James Rossiter, Gustavo Menezes και Loïc Duva με επικεφαλής μηχανικό τον Brice Gaillardon.

Peugeot και Capgemini δημιουργούν νέο υβριδικό αγωνιστικό!

Ο στόχος της Peugeot

Προφανώς και η γαλλική ομάδα στοχεύει στη νίκη. Πέραν τούτου όμως, επιδιώκει να συγκεντρώσει πληροφορίες που θα συμβάλλουν στην εξέλιξη του Peugeot 9X8. Όπως επίσης και στην αναζήτηση επιδόσεων και αποτελεσματικότητας για τον μακροπρόθεσμο στόχο της ομάδας, ο οποίος είναι η σεζόν του 2023 και η συμμετοχή της στον 24ωρο αγώνα αντοχής στο Le Mans.

abb_img
spot_img