Το Peugeot 9X8 ντεμπουτάρει στη Monza!

Το εντυπωσιακό Peugeot 9X8 δοκιμάστηκε στην πίστα, με φόντο την επιστροφή της γαλλικής μάρκας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIA 2022.

Το Peugeot 9X8 πραγματοποίησε τις δοκιμές εξέλιξής του στην πίστα Πορτιμάο της Πορτογαλίας και εντυπωσίασε τόσο με την εκκεντρική του εμφάνιση, όσο και με τις επιδόσεις του.

Οι δοκιμές έγιναν με φόντο το ντεμπούτο του γαλλικού hypercar στην πίστα της Monza, για τον αγώνα αντοχής που θα λάβει χώρα στην ιταλική πόλη, στις 10 Ιουλίου. Έτσι, η εταιρεία επιστρέφει δυναμικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Peugeot και Capgemini δημιουργούν νέο υβριδικό αγωνιστικό!

Με διαστημική σχεδίαση

Το νέο hypercar ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή ματ γκρι απόχρωση του. Εξαιτίας της ιδιαίτερης σχεδίασης του, πραγματοποίησε πολλά χιλιόμετρα δοκιμών για την τελειοποίηση της αεροδυναμικής του απόδοσης. Σε αυτό συμβάλλει επίσης και η απουσία της πίσω αεροτομής. Με την παραγωγή της κάθετης δύναμης να γίνεται από το πάτωμα.

Τετρακίνητο και με 1.100 ίππους το Peugeot 9X8 

Το νέο αγωνιστικό εφοδιάζεται με ένα bi-turbo κινητήρα 2,6 λίτρων απόδοσης 788 ίππων, ο οποίος δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς. Ενώ, το ηλεκτρικό μοτέρ δίνει κίνηση στους μπροστά τροχούς και προσθέτει ακόμα 271 ίππους. Με την συνολική ισχύ να ξεπερνάει τους 1.100 ίππους.

Το Peugeot 9X8 ντεμπουτάρει στη Monza!

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι ολοκαίνουργιος και εξελιγμένος από την Peugeot Sport. Με το βάρος του να φτάνει τα 165 κιλά. Τέλος, το σύνολο συμπληρώνει ένα ρομποτικό σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσων, για τον έλεγχο του οποίου είναι υπεύθυνα τα paddles στο τιμόνι.

Παράλληλα, το Peugeot 9X8 έχει μήκος 4,995 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα και ύψος 1,145 μέτρα. Ζυγίζει μόλις 1.030 κιλά και το ρεζερβουάρ του χωράει έως και 90 λίτρα από 100% ανανεώσιμα καύσιμα.

Το Peugeot 308 με αξεσουάρ 3D εκτύπωσης

Με 6 οδηγούς

Το Peugeot 9X8 ντεμπουτάρει στη M

Τέλος, οδηγοί της ομάδας της φίρμας θα είναι οι Paul Di Resta, Loïc Duval, Mikkel Jensen, Gustavo Menezes James Rossiter και Jean-Éric Vergne. Ωστόσο, την ακριβή σύνθεση κάθε τριάδας θα μάθουμε τις επόμενες εβδομάδες, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δοκιμών του αυτοκινήτου.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!