Πτώση για τις πωλήσεις αυτοκινήτων το 2021

Κατά τουλάχιστον 10% περιορίστηκαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων κατά το 2021, το χαμηλότερο από την επανένωση της Γερμανίας.

Κατά τουλάχιστον 10% περιορίστηκαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων κατά το 2021. Μάλιστα, αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο πωλήσεων…από την επανένωση της Γερμανίας.

Ήδη το 2020, λόγω της πανδημίας, η μείωση στις νέες κυκλοφορίες οχημάτων είχε αγγίξει το 20%. Αντιστρόφως ανάλογα ωστόσο είναι τα στοιχεία σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες νέας τεχνολογίας.

Σημαντική πτώση καταγράφηκε στη ζήτηση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ομοσπονδιακή Αρχή Οχημάτων Μεταφορών (KBA), το 13,6% των νέων αυτοκινήτων ήταν αμιγώς ηλεκτρικά, κατά 85% περισσότερα από ό,τι το 2020. Επιπλέον, το 28,8% των νέων ταξινομήσεων αφορούσε αυτοκίνητα με υβριδικούς κινητήρες.

Σημαντική πτώση καταγράφηκε στη ζήτηση των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, τα οποία στο τέλος του 2021 αποτελούσαν το 37,7%, σε σύγκριση με το 46,7% το 2020. Σε ό,τι αφορά τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, ο αριθμός νέων κυκλοφοριών μειώθηκε κατά 28,6%, ενώ στα πετρελαιοκίνητα η μείωση ήταν πολύ πιο έντονη, ύψους 36%.

Αυξημένες οι πωλήσεις των υβριδικών αυτοκινήτων!

Γιατί είναι λιγότερες οι πωλήσεις αυτοκινήτων

Η πτώση στην κυκλοφορία νέων οχημάτων αποδίδεται από τους ειδικούς κυρίως στις δυσκολίες προμήθειας υλικών και εξαρτημάτων από την αυτοκινητοβιομηχανία. Για το νέο έτος, τον περασμένο Δεκέμβριο η Ένωση Διεθνών Κατασκευαστών Αυτοκινούμενων Οχημάτων ανέμενε ανάκαμψη της αγοράς. Με αύξηση των πωλήσεων κατά 15%.

Δυσμενή θεωρεί την κατάσταση στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου. Ο δείκτης του τελευταίου υποχώρησε στο -1 τον Δεκέμβριο, μετά το +7,9 τον Νοέμβριο.

«Αυτή η περαιτέρω επιδείνωση οφείλεται στους κατασκευαστές και όχι στους προμηθευτές», σημειώνει ο Όλιβερ Φαλκ, επικεφαλής του Κέντρου Βιομηχανικής Οργάνωσης και Νέων Τεχνολογιών του Ifo. Επιπλέον, ο δείκτης που αφορά την προσδοκία εξαγωγών υποχώρησε στις 28,1 μονάδες, από 51,1 τον Νοέμβριο. «Οι προσδοκίες των κατασκευαστών δεν είναι πλέον τόσο αισιόδοξες», αναφέρει ο κ. Φαλκ.

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι και τα προβλήματα σχετικά με την ανάκληση περισσότερων από 800.000 αυτοκινήτων παγκοσμίως από την Mercedes – Benz. Κυρίως λόγω τεχνικού προβλήματος που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ανάφλεξη.

Σύμφωνα με την BILD, η επισκευή των οχημάτων θα καθυστερήσει, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων πρέπει ως τότε να αποφεύγουν να τα χρησιμοποιούν ή να τα οδηγούν ιδιαίτερα προσεκτικά. Οι πρώτες επισκευές θα γίνουν πιθανότατα στα μέσα-τέλη Ιανουαρίου.

abb_img
spot_img