Range Rover: H πολυτέλεια στο δρόμο του «εξηλεκτρισμού»

Το νέο Range Rover ανανεώνεται στα σημεία, αποκτώντας υβριδικά συστήματα κίνησης, καθώς και κορυφαίες επιλογές εξατομίκευσης.

Το πολυτελές Range Rover αναβαθμίζεται, με μία αποκλειστικά υβριδική γκάμα κινητήρων. Ωστόσο, η βρετανική εταιρεία δεν επέλεξε να κάνει σημαντικές αλλαγές, σε ότι αφορά τη σχεδίασή του. Βέβαια, προχώρησε σε πιο ουσιαστικές επεμβάσεις, που εστιάζουν στον τομέα της εξατομίκευσης και του εξοπλισμού.

Ειδικότερα, το πολυτελές εσωτερικό του συνδυάζει την αβίαστη συνδεσιμότητα και τη διαισθητική τεχνολογία, όπως ποτέ άλλοτε. Φυσικά, σε αυτό το αποτέλεσμα, σημαντικό ρόλο «παίζει» η τελευταία γενιά του συστήματος infotainment, Pivi Pro. Μάλιστα, αυτό πλέον παρέχει μία ευκρινή και διαισθητική απεικόνιση, μέσω της νέας οθόνης αφής 13,1 ιντσών.

Το νέο Range Rover αγγίζει την σχεδιαστική τελειότητα

Το ενσωματωμένο σύστημα φωνητικού ελέγχου Amazon Alexa AI, επιτρέπει στον οδηγό να διατηρεί την προσοχή του στο δρόμο. Επιπλέον, η προηγμένη δυνατότητα Software Over The Air διασφαλίζει ότι το λογισμικό είναι πάντα ενημερωμένο, βελτιστοποιώντας συνεχώς τα χαρακτηριστικά του οχήματος. Ακόμη μία νέα τεχνολογία, με την ονομασία Country Road Assist, αυξάνει περαιτέρω την άνεση των επιβατών.

Παράλληλα, μειώνει την προσπάθεια του οδηγού κατά τη χρήση του Adaptive Cruise Control. Το έξυπνο σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης για να προσαρμόζει αυτόματα την επιλεγμένη ταχύτητα. Επιπλέον, λαμβάνει υπόψη τις στροφές του δρόμου και τις αλλαγές στο όριο ταχύτητας, επιταχύνοντας ή επιβραδύνοντας αυτόματα το όχημα.

Range Rover: «Εξηλεκτρισμένη» αναβάθμιση πολυτέλειας

Το Range Rover είναι ακόμη πιο ικανό σε κάθε τύπο εδάφους

Μετά το ντεμπούτο του στο Range Rover Sport, το Dynamic Response Pro στο Range Rover, ενισχύει στο έπακρο την ψυχραιμία του οδηγού. Ειδικότερα, αυτή η τεχνολογία ηλεκτρικού ελέγχου κλίσης, μειώνει την κλίση του αμαξώματος στις στροφές, για μια πιο ξεκούραστη και ελκυστική οδήγηση. Μάλιστα, για να το καταφέρει αυτό, χρησιμοποιεί ενεργοποιητές που μπορούν να αποδώσουν έως και 1.400 Nm ροπής σε κάθε άξονα.

Η υψηλή ικανότητα του Range Rover σε όλα τα εδάφη, βελτιώνεται περαιτέρω την εισαγωγή του Adaptive Off-Road Cruise Control. Ειδικότερα, χαρακτηριστικό του προηγμένου συστήματος Terrain Response 2, είναι να βοηθά τον οδηγό να διατηρεί σταθερή πορεία, ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους. Μάλιστα, μέσω 4 ρυθμίσεων, το σύστημα προσαρμόζει την ταχύτητα του οχήματος ανάλογα, επιτρέποντας στον οδηγό να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην οδήγηση.

Υποδεχθείτε το νέο Range Rover Sport!

Range Rover: «Εξηλεκτρισμένη» αναβάθμιση πολυτέλειας

Με ισχυρότερους Plug-in Hybrid κινητήρες και έναν ήπια υβριδικό

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε Plug-in Hybrid σύνολα και ένα ήπια υβριδικό. Αρχικά, οι 2 Plug-in Hybrid εκδόσεις, διαθέτουν έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος συνεργάζεται με ένα V8 μοτέρ βενζίνης, των 3,0 λίτρων. Η πρώτη έκδοση P460e, αποδίδει συνδυαστικά 460 ίππους, ενώ η δεύτερη εν ονόματι P550e, προσφέρει 550 ίππους.

Τέλος, διαθέσιμος είναι ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας V8, με χωρητικότητα 4,4 λίτρων. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω μηχανικό σύνολο πλέον απέκτησε ένα ήπια υβριδικό σύστημα. Έτσι, η ισχύς έφτασε του 615 ίππους και τα 750 Nm ροπής. Ωστόσο, αυτή η επιλογή κινητήρα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην έκδοση Range Rover SV.

5άστερα τα Range Rover και Range Rover Sport στο EuroNCAP

Range Rover: «Εξηλεκτρισμένη» αναβάθμιση πολυτέλειας

Η υπηρεσία SV Bespoke είναι η επιτομή της εξατομίκευσης

Μία νέα υπηρεσία εξατομίκευσης, με την ονομασία SV Bespoke, είναι πλέον διαθέσιμη στα Range Rover Autobiography και Range Rover SV. Με αυτή, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μέσα από μία τεράστια γκάμα υλικών, εσωτερικών και εξωτερικών φινιρισμάτων. Έτσι, κάθε τελικό όχημα θα είναι τόσο μοναδικό όσο και ο δημιουργός του και μελλοντικός ιδιοκτήτης του.

Στο εσωτερικό, διαθέσιμες είναι έως και 391 αποχρώσεις υλικών, ενώ η παλέτα χρωμάτων περιλαμβάνει περισσότερα από 230 χρώματα. Εναλλακτικά, η μία επιπλέον επιλογή αναπαράγει οποιοδήποτε αίτημα εξωτερικού χρώματος, παρέχοντας απεριόριστο περιθώριο για εξατομίκευση. Το υψηλό επίπεδο πολυτέλειας ολοκληρώνει η επιλογή χρυσού 24 καρατίων, για τα λογότυπα στο εμπρός και πίσω τμήμα του βρετανικού μοντέλου.

Editorial