Ρεκόρ για το μέλι της Bentley!

Οι μέλισσες της Bentley είναι στα καλύτερα τους και η εταιρεία συγκέντρωσε 1.000 βάζα με μέλι από τη φετινή της παραγωγή.

Ακούστε το άρθρο

Το μέλι της Bentley είναι προϊόν του προγράμματος «Flying Bees» της εταιρείας. Μάλιστα, το 2022 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για την παραγωγή του, καθώς η φίρμα συγκέντρωσε 1.000 βάζα μέλι.

Ουσιαστικά, η εταιρεία διαθέτει μελίσσια από το 2019 και οι 600.000 μέλισσες της «κατοικούν» σήμερα σε 10 ενεργά μελίσσια. Θυμίζουμε ότι η εταιρεία ίδρυσε το Excellence Center στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #GOTOZERO με στόχο την προώθηση της βιοποικιλότητας γύρω από τις εγκαταστάσεις της.

Το νέο σύμβολο της Bentley είναι έργο τέχνης

Το Flying Bees και το μέλι της Bentley

Το project «Flying Bees» ξεκίνησε το 2019 και περιλάμβανε μία αποικία 120.000 μελισσών. Πλέον ο πληθυσμός των μελισσών έφτασε τις 600.000 μέλισσες σε 10 ενεργές κυψέλες.

Μάλιστα, οι μέλισσες ανήκουν στο γένος Apis Mellifera και ως τροφή χρησιμοποιούν άγρια λουλούδια, τα οποία έσπειραν οι αρμόδιοι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Crewe. Ακόμη, οι μέλισσες τρέφονται από τα δέντρα και τα λουλούδια της εξοχής του Chesire.

Ρεκόρ για το μέλι της Bentley!

Για την καλλιέργεια της κυψέλης η Bentley ξεκίνησε τη συνεργασία της με τους «Buckley Bees», οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της υγείας της αποικίας και την παραγωγή του μελιού. Ουσιαστικά, εξασφαλίζουν την εξαγωγή από την κηρήθρα κάθε σταγόνας μελιού. Στραγγίζουν, φιλτράρουν και μεταγγίζουν το μέλι πριν από την τοποθέτηση του στο βάζο.

Οι αρμόδιοι αντιμετωπίζουν την διαδικασία παραγωγής μελιού με την ίδια «προσοχή στη λεπτομέρεια και την αριστεία που θα έδειχνε η Bentley». Μετά τη μετάγγιση του μελιού σειρά έχει η συσκευασία του σε κομψά βάζα. Τέλος, η Bentley προσφέρει το μέλι ως δώρο σε VIP επισκέπτες στα κεντρικά της γραφεία.

Η Bentley Bentayga και σε έκδοση Odyssean

Ο Peter Bosch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bentley, δήλωσε:

«Την επόμενη χρονιά, γιορτάζουμε πέντε χρόνια ουδετερότητας άνθρακα για τις εγκαταστάσεις μας στο Crewe. Μάλιστα, η βιοποικιλότητα παίζει ρόλο σε αυτή την επιτυχία. Ενώ το γιορτάζουμε αυτό, προσπαθούμε συνεχώς για νέες πρωτοβουλίες και για τη βελτίωση ακόμη περισσότερο του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Ακόμη, διασφαλίζουμε ότι το εργοστάσιο και οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες αντικατοπτρίζουν τις φιλοδοξίες μας να γίνουμε ηγέτης στη βιώσιμη πολυτελή κινητικότητα».

abb_img