Η Bentley Bentayga και σε έκδοση Odyssean

Μετά την Flying Spur Odyssean Edition, η Bentley ενσωματώνει την έκδοση Odyssean και στην Bentayga, για μόλις 70 «αντίτυπα».

Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη έκδοση Odyssean την είδαμε το 2021 στην Flying Spur, με σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο μοντέλο EXP 100 GT. Το συγκεκριμένο concept καθόρισε την άποψη της Bentley για την πολυτελή κινητικότητα του 2035, ως μέρος της στρατηγικής της Beyond100.

Με εκρηκτικές επιδόσεις η Bentley Bentayga Odyssean

Η νέα περιορισμένη έκδοση της Bentayga εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα που παρέχει το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ο βενζινοκινητήρας 3,0 λίτρων TFSI V6 και ο ηλεκτροκινητήρας των 100 kW προσφέρουν στην Bentayga αξιοσημείωτες επιδόσεις.

Μεγαλύτερη αυτονομία για την υβριδική Bentley Bentaya

Η συνδυαστική ισχύς τους είναι 462 ίπποι και 700 Nm ροπής. Επιπλέον, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση τα διανύει σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 254 χλμ./ώρα.

Στον τομέα της φόρτισης, η μπαταρία φορτίζει πλήρως σε 2,5 ώρες με χρήση ταχυφορτιστή. Σε περίπτωση οικιακής πρίζας θα φορτίζει για περίπου 7,5 ώρες. Επιπλέον, εκτός των εκρηκτικών επιδόσεων, ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί χρησιμοποιηθεί ώστε το όχημα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για τουλάχιστον 45 χιλιόμετρα.

Η Bentley Bacalar δίνει έμπνευση σε αεροσκάφη!

Η πολυτέλεια μπορεί να είναι βιώσιμη

Η βιωσιμότητα δεν έχει να κάνει μόνο με το σύστημα μετάδοσης κίνησης, αλλά και με τα υλικά μέσα στην καμπίνα. Ο καπλαμάς Koa της κεντρικής κονσόλας, βάφεται με μόλις τρία εξαιρετικά λεπτά στρώματα λάκας, πάχους 0,1 χιλιοστών.

Επιπλέον, τις ταπετσαρίες ντύνει ύφασμα tweed, το οποίο είναι από μαλλί βρετανικής προέλευσης. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν στη διάθεσή τους την επιλογή από μαλλί αρνιού, για τις μοκέτες.

Επιπλέον, μαζί με νέα υλικά, το βιώσιμο φυσικό δέρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως σε όλη την καμπίνα και προσφέρει μακροχρόνια αντοχή. Οι τόνοι στο εσωτερικό είναι σε ένα απαλό, ζεστό δέρμα με την ονομασία «Φθινόπωρο», με τους υποψήφιους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε τύπους δέρματος (Beluga, Porpoise, Cricketball, Brunel or Burnt Oak).

Bentley Mulliner Batur: Πρότυπο για τα ηλεκτρικά της μάρκας!

Άνεση εφάμιλλη του ονόματος Bentley

Η άνεση και πολυτέλεια είναι συνυφασμένες με το όνομα Bentley. Φυσικά και η Bentayga, είναι ικανή να διατηρήσει τους επιβάτες της… ατσαλάκωτους. Μάλιστα, διαθέτει ένα σύστημα κλιματισμού, το οποίο προσφέρει 22 ρυθμίσεις στα εμπρός ψυχόμενα αλλά και θερμαινόμενα καθίσματα.

Εκτός των αναμενόμενων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, το πολυτελές SUV διαθέτει το σύστημα Bentley Safeguard. Ειδικότερα, το σύστημα αυτό, σκανάρει μέσω καμερών και αισθητήρων, την κατάσταση περιμετρικά του πολυτελούς οχήματος και ενημερώνει τους επιβάτες.

Οι παραγγελίες για τα 70 αντίτυπα της Bentley Bentayga Odyssean είναι ήδη διαθέσιμες. Τέλος, η παραγωγή του μοντέλου σε αυτή την έκδοση θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023, για να τα παραλαμβάνουν σιγά σιγά οι ιδιοκτήτες τους.

abb_img