Σχέδιο για την ανάπτυξη ηλεκτρικών μοτοσυκλετών από τη Harley Davidson

Η Harley-Davidson παρουσίασε το νέο πενταετές σχέδιο «Hardwire» που περιλαμβάνει τη δημιουργία νέου τμήματος με επίκεντρο τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Η Harley-Davidson σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο τμήμα που θα επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των ηλεκτρικών οχημάτων, στο πλαίσιο του πενταετούς σχεδίου 2021-2025  που είναι γνωστό με το όνομα «Hardwire». Μέσω του σχεδίου μείωσης κόστους «The Rewire» εξοικονομήθηκαν 115 εκ. δολάρια ετησίως για να επενδυθούν στο νέο αυτό πενταετές σχέδιο, το «Hardwire».

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Jochen Zeitz:“Η δημιουργία ενός ξεχωριστού τμήματος θα επιτρέψει την πλήρη αυτονομία στην ανάπτυξη EV, ελευθερώνοντας την επιχειρηματική μονάδα να συμπεριφέρεται με την ίδια ευελιξία και ταχύτητα με την εκκίνηση τεχνολογίας, ενώ παράλληλα αξιοποιεί την υποστήριξη, την εξειδίκευση και την εποπτεία του ευρύτερου οργανισμού, επιτρέποντας τη διασταυρούμενη επικονίαση με καινοτομία στο ηλεκτρικό με την ανάπτυξη προϊόντων καύσης.”

Εκτός από τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες, η Harley-Davidson εργάζεται και στην κατασκευή ηλεκτρικού σκούτερ. Πάντως στόχος του νέου τμήματος είναι η συνεχής ανάπτυξη ηλεκτρικών μοτοσικλετών. Ενώ ως τώρα η εταιρεία έχει την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα LiveWire θέλει να επικεντρωθεί σε βαρύτερες μοτοσικλέτες, όπως τα μοντέλα Touring, Large Cruiser και Trike, με κινητήρες ορυκτών καυσίμων και μηδενικών εκπομπών.

Harley Davidson

Τα μοντέλα αυτά αποτελούν και τα πιο κερδοφόρα παγκοσμίως για την εταιρεία και επιδεικνύουν σταθερή συνολική ζήτηση νέων και μεταχειρισμένων πωλήσεων.

Η εταιρεία πιστεύει ότι αυτά τα μοντέλα προσφέρουν ανεκμετάλλευτη ευκαιρία να εμπνεύσουν περισσότερη αφοσίωση και επίσης να αναγκάσουν νέους πελάτες και αναβάτες να επιλέξουν το Harley-Davidson.

Η κερδοφόρα ανάπτυξη αναμένεται μέσω εμπνευσμένων νέων προϊόντων που ανταποκρίνονται στο όραμα της εταιρείας για κορυφαία καινοτομία, εξέλιξη και συναίσθημα στην αγορά.

Η πρωτοποριακή επιτυχία με τη μοτοσικλέτα LiveWire, θεωρείται ευρέως ως η κορυφαία ηλεκτρική μοτοσικλέτα στον κόσμο, για αυτό η H-D έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας ηλεκτρικών μοτοσικλετών.

Διαβάστε ακόμα: Nera: η ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα από 3D εκτυπωτή

Η εταιρεία ευελπιστούσε μέχρι το 2022 να κυκλοφορήσει πέντε διαφορετικά EV όμως λόγω της πανδημίας COVID-19, τα σχέδια αυτά διεκόπηκαν.

abb_img
spot_img