Το νέο Seat Leon φέρνει την υβριδική τεχνολογία

To νέo Seat Leon Plug-in Hybrid φέρνει μαζί του και την υβριδική τεχνολογία

To νέo Seat Leon Plug-in Hybrid φέρνει μαζί του και την υβριδική τεχνολογία

Η τέταρτη γενιά του SΕΑΤ Leon φέρνει μαζί της την plug-in υβριδική τεχνολογία. Κάτι που προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα της ύπαρξης δύο κινητήρων, εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικού.

Με μπαταρίες που φορτίζονται τόσο από ανάκτηση ενέργειας του αυτοκινήτου, όσο και από το δίκτυο.

Το νέο SΕΑΤ Leon εξασφαλίζει ένα πολύ άνετο εσωτερικό για πέντε ενήλικες επιβάτες και αποσκευές, που φτάνει σε όγκο τα 470 λίτρα στην έκδοση sportsourer.

Το εσωτερικό του νέου SΕΑΤ Leon plug-in hybrid αναδεικνύει την ποιότητα των υλικών και την προσεγμένη σχεδίαση. Ταυτόχρονα, η πληρότητά του είναι χαρακτηριστική. Με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων SΕΑΤ Digital Cockpit των 10,25 ιντσών να προσφέρει πληθώρα πληροφοριών, την απεικόνιση των οποίων ρυθμίζει κατά βούληση ο οδηγός.

To νέo Seat Leon Plug-in Hybrid
To νέo Seat Leon Plug-in Hybrid

Υβριδική τεχνολογία

Μηδενικοί ρύποι, μεγάλη αυτονομία, σπορ χαρακτήρας και επιδόσεις. Χαρακτηριστικά που μόνο η plug-in hybrid τεχνολογία του SΕΑΤ Leon μπορεί να εξασφαλίσει. Ο προηγμένος κινητήρας βενζίνης TSi των 140 ίππων σε συνδυασμό με τον ηλεκτρικό των 115 ίππων, αποδίδουν συνδυαστικά 204 ίππους ισχύος και 350 Nm ροπή.

Έτσι, προσδίδουν στο νέο Seat Leon συναρπαστικές επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα αρκούν 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει στα 220 χλμ./ώρα.

Το SΕΑΤ Leon plug-in hybrid μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά και με μηδενικούς ρύπους, με ταχύτητες έως 140 χλμ./ώρα για απόσταση 64 χιλιομέτρων, με τις μπαταρίες τεχνολογίας ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 13kWh, πλήρως φορτισμένες.

Ταυτόχρονα, ακόμα και στην υβριδική λειτουργία, η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 1.3 λίτρα/100 χλμ. και η εκπομπή CO2 τα 30 γρ./χλμ., με βάση το πιο πρόσφατο και αυστηρότερο ευρωπαϊκό πρότυπο WLTP.

Η πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Xcellence κοστίζει 30.990 ευρώ με το hatchback αμάξωμα και η κορυφαία FR Plus 32.290 ευρώ.

abb_img
spot_img