Σημαντικές διακρίσεις για το ηλεκτρικό Nissan Sakura!

Το Nissan Sakura απέσπασε τα βραβεία «RJC Car of the Year» και «RJC Technology of the Year» στην Ιαπωνία για το 2023.

Το Nissan Sakura έλαβε πρόσφατα δυο σημαντικές διακρίσεις στην Ιαπωνία. Πιο σγκεκριμένα, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας απέσπασε τα βραβεία «RJC Car of the Year» και «RJC Technology of the Year» στην Ιαπωνία, για το 2023.

Μάλιστα, το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Nissan το είδαμε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάϊο και αποτελεί το πρώτο μοντέλο με μπαταρία της κατηγορίας kei. Τέλος, το Sakura πήρε το όνομα του από το εθνικό φυτό της Ιαπωνίας, την κερασιά, και σημαίνει «άνθος κερασιάς».

Nissan Sakura: Το ηλεκτρικό… «λουλούδι» του δρόμου!

Τα χαρακτηριστικά του Nissan Sakura

Το Nissan Sakura είναι διαθέσιμο με έναν ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 64 ίππων και 195 Nm ροπής. Μάλιστα, η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 130 χλμ./ώρα. Επιπλέον, η μπαταρία του Sakura έχει χωρητικότητα 20 kW και προσφέρει αυτονομία 180 χιλιομέτρων. Παράλληλα, είναι δυνατή η χρήση του αυτοκινήτου για τη λειτουργία του ως φορητή πηγή ενέργειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η Nissan ενδυναμώνει την κινητικότητα στην Κίνα

Το σκεπτικό των βραβείων

Ένα από τα χαρακτηριστικά, τα οποία οδήγησαν στην κατάκτηση των βραβείων, είναι ο ηλεκτρικός χαρακτήρας του οχήματος. Ουσιαστικά, το Nissan Sakura θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στη Ιαπωνία.

Ακόμη, στις διακρίσεις οδήγησαν οι ισχυρές επιδόσεις του μοντέλου, οι οποίες ξεπερνούν την κατηγορία του. Ακόμη, το εσωτερικό υψηλής ποιότητας, καθώς και το σύστημα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, έφεραν πιο κοντά τα βραβεία.

Και το βραβείο πάει στη Nissan!

Παράλληλα, το Sakura προσφέρει τη στιβαρή ευελιξία ενός mini οχήματος σε συνδυασμό με μία αθόρυβη κύλιση και ισχυρή επιτάχυνση. Επιπλέον, το εσωτερικό του μοντέλου διαθέτει υλικά υψηλής ποιότητας και εκλεπτυσμένη σχεδίαση. Τέλος, η RJC βράβευσε το Sakura για την εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά σε καθημερινές συνθήκες.

Τέλος, το Sakura κυκλοφορεί στην Ιαπωνία από το καλοκαίρι, με τιμή από 13.200 ευρώ. Μάλιστα, οι παραγγελίες για το μοντέλο της Nissan έχουν ήδη ξεπεράσει τις 33.000.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!