Ο Έλον Μασκ είναι ο νέος μεγαλομέτοχος του Twitter

Ο Έλον Μασκ αγόρασε το 9,2% των μετοχών του Twitter και κατέβαλε 2,89 δισεκατομμύρια δολάρια, από τις 14 Μαρτίου.

Ακούστε το άρθρο

Ο Έλον Μασκ προχώρησε στην αγορά 73.486.938 μετοχών του Twitter και κατέβαλε το αντίτιμο των 2,89 δισ. δολαρίων. Ο Μασκ, λοιπόν, είναι πλέον μέτοχος της πλατφόρμας και κατέχει το 9,2% των μετοχών του Twitter.

Η Tesla πουλάει σαν τρελή!

O ιδρυτής της Tesla είναι, πλέον, μεγαλομέτοχος με τo συγκεκριμένο ποσοστό. Ειδικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey, κατέχει μόλις το 2,25% των μετοχών της πλατφόρμας.

Tesla: Αυτό είναι το Plan 3 του Έλον Μασκ

Πρωτοφανής άνοδος της μετοχής του Twitter

H κυκλοφορία της είδησης για την επένδυση του Έλον Μασκ στο Twitter αύξησε την τιμή της μετοχής στο Twitter κατά 26%. Η συγκεκριμένη, μάλιστα, αύξηση αποτελεί τη μεγαλύτερη άνοδο σε μία μέρα της τιμής της μετοχής τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Tesla: Δικαστικά μπλεξίματα λόγω Autopilot

Τα posts του Έλον Μασκ

Ο Μασκ είχε προχωρήσει στις 25 Μαρτίου σε μία δημοσκόπηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. Συγκεκριμένα ρώτησε το κοινό αν στο Twitter υπάρχει ελευθερία της έκφρασης. Σε δεύτερο, μάλιστα, post του αποκάλυψε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Το 29,6% των απαντήσεων, λοιπόν, αφορούσε το «ναι» και το 70,4% το «όχι».

Η Tesla απέλυσε υπάλληλο λόγω… βίντεο στο YouTube!

Το χρονικό της επένδυσης

Αν και η ημερομηνία διεξαγωγής της δημοσκόπησης φανερώνει την επιλογή της επένδυσης του Μασκ ως ένα μέσο επιρροής του τρόπου λειτουργίας του μέσου, η αγορά είχε ήδη πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένα, η αγορά έγινε στις 14 Μαρτίου, ενώ η δημοσκόπηση στις 25 Μαρτίου.

Tesla: Ο Έλον Μασκ «τα έσπασε» στο Βερολίνο

Τα επόμενα βήματα του Έλον Μασκ

Τέλος αναμένουμε τα επόμενα βήματα του νέου μεγαλομετόχου του Twitter. Επιπλέον, μετά το μεγάλο ποσοστό του «όχι» στη δημοσκόπηση, ο Μασκ σε νέο post ανέφερε την πιθανότητα δημιουργίας ενός νέου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

 

abb_img