Στα Τρίκαλα το νέο σχέδιο για την αυτόνομη οδήγηση

Το Υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων αυτόνομης οδήγησης στα Τρίκαλα.

Το Υπουργείο Μεταφορών θα υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων αυτόνομης οδήγησης στα Τρίκαλα. Το σχέδιο της αυτόνομης οδήγησης και η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών στον τομέα Μεταφορών, απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.

Τρίκαλα: Μία από τις πρώτες πόλεις στον κόσμο που χρησιμοποίησε λεωφορείο αυτόνομης τεχνολογίας

Πιο συγκεκριμένα, το πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ο κ. Παπαδόπουλος στη Θεσσαλία, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέχειας του πρωτοπόρου πιλοτικού προγράμματος με το λεωφορείο χωρίς οδηγό στην πόλη των Τρικάλων, το οποίο είχε δρομολογηθεί κατά την προηγούμενή του θητεία ως Υφυπουργού Μεταφορών το 2014, καθιστώντας τα Τρίκαλα μία από τις πρώτες πόλεις στον κόσμο που χρησιμοποίησε λεωφορείο αυτής της τεχνολογίας, σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Παπαστεργίου ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα υποστηρίξει εκ νέου την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων αυτόνομης οδήγησης στα Τρίκαλα και εφόσον διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι τεχνικές συνθήκες ασφάλειας, θα εξεταστεί η δυνατότητα εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου, με τη συνεργασία των Αστικών ΚΤΕΛ της περιοχής.

Δήμος Θεσ/νίκης: Δημιουργία 400 θέσεων στάθμευσης για ποδήλατα και 700 για πατίνια, το 2022

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Παπαστεργίου για τη δυνατότητα συμμετοχής στελεχών των Περιφερειών στα σεμινάρια εκπαίδευσης εξεταστών για την εφαρμογή του νόμου «Οδηγώντας με Ασφάλεια». Όπως επίσης και για την πρόοδο στα έργα ψηφιοποίησης των διαδικασιών για τα διπλώματα και τις άδειες οδήγησης.

Επιπλέον, σε ένα από τα τρία ηλεκτρικά λεωφορεία που μεταφέρει τους επισκέπτες από τα Τρίκαλα στο θεματικό πάρκο ο «Μύλος των Ξωτικών» ανέβηκαν:

  • O Υφυπουργός Μεταφορών
  • O Δήμαρχος της πόλης
  • O βουλευτής Τρικάλων, κα Κατερίνα Παπακώστα
  • O Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστό
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Χρήστος Μιχαλάκης
  • Ο Πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ, Δημήτρης Ιωάννου

Τέλος, η χρήση των ηλεκτρικών λεωφορείων είναι στις δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Συνδυάζεται με θεματικές ενότητες του πάρκου που αναδεικνύει τη χρησιμότητα και τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το περιβάλλον.

Editorial