Στη Μαλαισία βρίσκεται ο μεγαλύτερος κυκλικός κόμβος!

Η Μαλαισία διαθέτει το μεγαλύτερο κυκλικό κόμβο στον κόσμο, με μήκος 3,4 χιλιόμετρα και συνολικά 15 εισόδους και εξόδους.

Στη Μαλαισία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Πουτρατζάγια, θα συναντήσει κανείς το μεγαλύτερο κυκλικό κόμβο του πλανήτη. Ο εν λόγω κόμβος έχει πάρει το όνομα του από τον Μονάρχη Σαλαχουντίν Αμπντούλ Αζίζ Σαχ (1926-2001). Επιπλέον, το μήκος του αγγίζει τα 3,4 χιλιόμετρα και μετρά συνολικά 15 εισόδους και εξόδους.

Στην Ουγκάντα ο πιο… ακριβός αυτοκινητόδρομος!

Ο κόμβος της Πουτρατζάγια

Ο κυκλικός κόμβος στην πόλη Πουτρατζάγια μειώνει τα ατυχήματα και συμβάλλει στην ομαλή ροή της κυκλοφορίας. Λόγω της πολυπλοκότητας του, μάλιστα, πολλοί το χαρακτηρίζουν ως ένα φαραωνικό έργο. Επιπλέον, από τις 15 εισόδους και εξόδους του κόμβου, οι 3 βρίσκονται εντός του έργου.

Αττική Οδός: 8 οι υποψήφιοι για την παραχώρηση της!

Ακόμη, πέρα από τη συμβολή του στην οδική κυκλοφορία, προσφέρει και ψυχαγωγία. Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό του λειτουργεί ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Ακόμη, θα συναντήσουμε στο εσωτερικό του και ένα βασιλικό θέρετρο, καθώς και ένα μνημείο.

Δεν υπάρχουν κόμβοι μόνο στη Μαλαισία

Αν και η Μαλαισία διαθέτει τον μεγαλύτερο κόμβο, τους περισσότερους κόμβους συναντάμε στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 32.000 κόμβοι. Επιπλέον, στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να συναντήσει κανείς 25.000 κόμβους.

18.882 παραβάσεις και 590 τροχαία τον Απρίλιο!

Ο πιο γνωστός κόμβος στη Γαλλία είναι η πλατεία Σαρλ Ντε Γκωλ στο Παρίσι. Ο συγκεκριμένος κόμβος αποτελεί το σημείο συνάντησης 12 λεωφόρων.

Και στην Αθήνα όμως, παρατηρούμε διάφορους κόμβους. Ένας από αυτούς είναι ο κόμβος της λεωφόρου Κηφισίας ή αλλιώς το «Δαχτυλίδι». Βρίσκεται, λοιπόν, στον Παράδεισο Αμαρουσίου και συνδέει την ανατολική με τη δυτική Αττική μέσω της Αττικής Οδού.

 

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!