Αττική Οδός: 8 οι υποψήφιοι για την παραχώρηση της!

Η Αττική Οδός αποτελεί πόλο έλξης για 8 ενδιαφερόμενους, οι οποίοι υπέβαλαν φάκελο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την παραχώρηση της.

Η Αττική Οδός και η σύμβαση παραχώρησης των υπηρεσιών της, απασχολεί ολοένα και περισσότερο τον επενδυτικό κόσμο. Συγκεκριμένα, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κατέθεσαν φάκελο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την παραχώρηση του αυτοκινητόδρομου, 8 ενδιαφερόμενοι.

Η σύμβαση παραχώρησης, μάλιστα, αφορά τη χρηματοδότηση, τη λειτουργία, την συντήρηση και την εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για 25 έτη.

Fuel Pass: Δικαιούνται επιδότηση και τα ηλεκτρικά!

Η Αττική Οδός με μια ματιά

Η Αττική Οδός αποτελεί έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με μήκος περίπου 70 χιλιομέτρων. Η κατασκευή της, μάλιστα, έγινε τη δεκαετία του 1990 με τη μέθοδο της παραχώρησης. Ουσιαστικά, είναι ο περιφερειακός δρόμος της ευρύτερης περιοχής των Αθηνών και η σπονδυλική στήλη του οδικού δικτύου του Νομού Αττικής.

Επιπλέον, διαθέτει 2 ή 3 λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.) ανά κατεύθυνση. Ακόμη, σε ορισμένα τμήματα του αυτοκινητόδρομου, στο μέσον του δρόμου, κινείται ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Το ηλεκτρονικό μητρώο φορτιστών!

Η Αττική Οδός συνδέει την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας με την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου μέσω του ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι). Παρακάμπτει, δηλαδή, το κέντρο της Αθήνας. Επιπρόσθετα, διαθέτει ελεγχόμενες προσβάσεις και την σχηματίζουν δύο κάθετα, διασταυρούμενα μεταξύ τους, τμήματα.

Κάπως έτσι έχουμε μποτιλιάρισμα!

Η Ελεύθερη Λεωφόρος Ελευσίνας – Σταυρού – Σπάτων (52 χλμ.) και η Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρος Υμηττού (13 χλμ.). Τέλος μέρος της Αττικής Οδού αποτελεί και τμήμα της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω (5 χλμ.).

Αττική Οδός: 8 οι φάκελοι για την παραχώρηση της!

Ο κατάλογος με τα επενδυτικά σχήματα, τα οποία κατέθεσαν φάκελο έχει ως εξής:

  • ABERTIS INFRAESTRUCTURAS S.A.
  • GRUPPO FININC – INC SpA
  • «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» και «FS ARK HOLDCO S.a.r.l.»
  • «VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESSIONS S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – MOBILITY PARTNER S.A.S.»
  • «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. – ΑΒΑΞ Α.Ε. – ADRIAN INFRASTRUCTURE»
  • «BRISA – AUTO ESTRADAS de PORTUGAL S.A.» και «RUBICONE BIDCO S.A.»
  • «MACQUARIE ASSET MANAGEMENT MOTORWAY HOLDINGS S.AR.L.» και «FINCOP INFRASTRUCTURE LTD»
  • «VAUBAN» – «DIF» – «EGIS»

Στα 8.000 ευρώ η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

Η επόμενη φάση της διαδικασίας

Η δεύτερη φάση της διαδικασίας αφορά το στάδιο των δεσμευτικών προσφορών. Οι αρμόδιοι αφού εξετάσουν τους φακέλους θα ανακοινώσουν τα επενδυτικά σχήματα, τα οποία περνούν στο β’ γύρο του διαγωνισμού.

 

abb_img
spot_img