Στην παραγωγή το νέο Skoda Enyaq Coupe iV

Στο κύριο εργοστάσιο της τσέχικης φίρμας στην πόλη Μλάντα Μπόλεσλαβ, ξεκίνησε η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού Skoda Enyaq Coupe IV.

Ακούστε το άρθρο

Το νέο Skoda Enyaq Coupe iV είναι πλέον γεγονός, καθώς η παραγωγή του ξεκίνησε στο κύριο εργοστάσιο της τσέχικης φίρμας. Η πόλη Μλάντα Μπόλεσλαβ, είναι η «έδρα» της γραμμής παραγωγής της Skoda.

Μελλοντικά, περίπου 2000 εργαζόμενοι θα κατασκευάζουν περισσότερα από 120 αυτοκίνητα του συγκεκριμένου μοντέλου σε ημερήσια βάση. Και μάλιστα στην ίδια γραμμή παραγωγής με το Enyaq iV και την Octavia. Οι δύο εκδοχές του Enyaq iV είναι τα μοναδικά μοντέλα της πλατφόρμας Modular Electrification Toolkit (MEB) της Volkswagen.

Το Skoda Enyaq Coupe IV με μια ματιά

Το Skoda Enyaq Coupe iV ξεχωρίζει για τη σπορ εμφάνιση του και ταυτόχρονα για τους μεγάλους χώρους του. Αξίζει να αναφερθεί ότι η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι στα 570 λίτρα. Επιπλέον, διαθέτει γυάλινη οροφή η οποία είναι η μεγαλύτερη που συναντάμε σε μοντέλο της γκάμας της Skoda. Ωστόσο, ταυτόχρονα είναι πιο λεπτή από την πλήρη οροφή δίνοντας στους επιβάτες επιπλέον χώρο για το κεφάλι.

Στην παραγωγή το νέο Skoda Enyaq Coupe IV

O συντελεστής οπισθέλκουσας παρουσιάζει σαφή βελτίωση συγκριτικά με το Enyaq iV, με αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0,234. Και είναι ο καλύτερος στην κατηγορία του. Παράλληλα, η μέγιστη αυτονομία είναι έως και 545 χιλιόμετρα στον κύκλο WTLP καθιστώντας το κατάλληλο για μεγάλα ταξίδια.

Νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030

Η Skoda σχεδιάζει μέχρι το 2030 να έχει κυκλοφορήσει στην αγορά τουλάχιστον τρία ηλεκτρικά μοντέλα. Η τοποθέτηση τους στη γκάμα της, θα είναι κάτω από το Enyaq iV αναφορικά με το μέγεθος και την τιμή.

Στόχος της να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων που πωλούνται στην Ευρώπη, σε ποσοστό 50-70% έως το 2030. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές του στόλου της κατά 50% σε σχέση με το 2020.

Ταυτόχρονα, η Skoda θέλει να εστιάσει στην Τσεχία, που είναι η χώρα καταγωγής της και να την εδραιώσει σε κόμβο ηλεκτροκίνησης. Στις τρεις τσέχικες εγκαταστάσεις της Skoda σε Mladá Boleslav, Kvasiny και Vrchlabí, θα δούμε ηλεκτρικά οχήματα αλλά και εξαρτήματα. Με αυτόν τον τρόπο μέχρι το 2030 διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και θα δημιουργηθούν νέες.

abb_img