Στο «κάδρο» του project της Apple και η Νissan

Λίγα 24ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του οριστικού «ναυαγίου», στις συζητήσεις του ομίλου Hyundai με την Αpple, η Wall Street Journal αποκαλύπτει σήμερα, ότι η Nissan είναι πιθανόν να εκδηλώσει το ενδιαφέρον της, για το project του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού.

Ως γνωστόν, η Apple, επιδιώκει να δημιουργήσει το πρώτο ηλεκτρικό και αυτόνομο αυτοκίνητό της, μέσω σύμπραξης με μια αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι διαπραγματεύσεις, έστω και σε πρώιμο στάδιο, που διεξήχθησαν με την Hyundai, δεν καρποφόρησαν, ωστόσο το project της Apple δεν «πέθανε».

Τουναντίον, υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, ανάμεσα στους οποίους είναι η Νissan, σύμφωνα πάντα με την Wall Street Journal.

Διαβάστε: Δεν προχωράει η σύμπραξη του ομίλου Hyundai με την Apple

H αμερικανική εφημερίδα επικαλείται τις δηλώσεις του CEO της ιαπωνικής εταιρείας, Makoto Uchida, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφορικά με την Apple, τόνισε πως «η εταιρεία μας στοχεύει να συνεργαστεί με εταιρείες με γνώσεις, με μεγάλη εμπειρία και πίστη στη συνεργασία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Wall Street Journal αλλά και ιαπωνικά ΜΜΕ, υποστηρίζουν ότι η Apple είναι διατεθειμένη να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας, κυρίως με τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες.