Στον δρόμο της Electreon σειρά έχουν η Φινλανδία και οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή εταιρεία Electreon, έχει δημιουργήσει λύση επαγωγικής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα και πλέον επεκτείνει τις δραστηριότητες της.

Ακούστε το άρθρο

Η λύση επαγωγικής φόρτισης που προσφέρει η Electreon μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον από την πρώτη της κιόλας εμφάνιση. Όπως όμως όλα δείχνουν κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον νέων συνεργατών σε όλο τον κόσμο.

Η ισραηλινή εταιρεία Electreon, έχει δημιουργήσει λύση επαγωγικής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Και πλέον επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στη φινλανδική αγορά μέσω συνεργασίας με τον πάροχο υπηρεσιών υποδομής Destia.

Επιπλέον, ένα ακόμα δοκιμαστικό έργο θα ξεκινήσει την λειτουργία του το καλοκαίρι στην πολιτεία της Γιούτα των ΗΠΑ.

Το μέλλον της επαγωγικής φόρτισης της Electreon είναι οι υπηρεσίες

Στόχος της συνεργασίας στη Φινλανδία είναι η ανάπτυξη εμπορικών έργων ασύρματης φόρτισης. Ουσιαστικά η φόρτιση της Electreon και οι σχετικές τις λειτουργίες θα μετατραπούν σε υπηρεσία της Destia.

Η Destia είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών υποδομής της Φινλανδίας. Επιπλέον αναπτύσσει λειτουργίες στον τομέα της υποδομής φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Εκεί, η Destia προσφέρει λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων για εταιρείες.

Πιο συγκεκριμένα, εξυπηρετεί πελάτες όπως είναι οι επιχειρήσεις με στόλους λεωφορείων, εταιρείες logistics, κατασκευαστές οχημάτων και εταιρείες ταξί. Μέσω της συνεργασίας με την Electreon, οι Φινλανδοί φορείς εκμετάλλευσης στόλου θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τα οφέλη της ασύρματης φόρτισης.

Επιπλέον «η ασύρματη φόρτιση έχει μεγάλες δυνατότητες ειδικά στον τομέα των επαγγελματικών μεταφορών. Άλλωστε μπορεί να διατηρεί και να χρησιμοποιεί την υπάρχουσα υποδομή χωρίς εμφανείς αλλαγές και καλώδια», δήλωσε ο Jere Jokinen, Επικεφαλής φόρτισης EV της Destia. «Η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης της Electreon διευρύνει τη λύση EV Charging as a Service».

Οι τρέχουσες δραστηριότητες και τα έργα της Electreon

Εντωμεταξύ η Electreon σύντομα θα ξεκινήσει περισσότερα έργα στη Σκανδιναβία. Η εταιρεία λέει ότι προσέλαβε τον Maher Kasskawo ως διευθυντή επιχειρηματικής ανάπτυξης για τη Σκανδιναβία.

Ο Kasskawo ήταν προηγουμένως ειδικός ηλεκτροκίνησης σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες δημόσιων μεταφορών της σκανδιναβικής περιοχής. Και η φόρτιση λεωφορείων είναι ένας από τους τομείς που γνωρίζει διεξοδικά.

Εν τω μεταξύ, η Electreon συνεργάζεται με τον ερευνητικό οργανισμό Aspire για να εγκαταστήσει την τεχνολογία δυναμικής επαγωγικής φόρτισης το καλοκαίρι του 2022. Δοκιμές της τεχνολογίας θα γίνουν σε ένα τμήμα 50 μέτρων μιας πίστας δοκιμών της Aspire στο North Logan στην πολιτεία της Γιούτα.

Ισραηλινή startup δημιουργεί «ηλεκτρικό αυτοκινητόδρομο» στο Ντιτρόιτ

Τέλος ένα ακόμα έργο της Electreon στις ΗΠΑ προβλέπει την εγκατάσταση υποδομής επαγωγικής φόρτισης σε ένα τμήμα δρόμου στο Ντιτρόιτ. Το μήκος του δρόμου θα είναι ένα μίλι και θα προσφέρει με σταθερή ασύρματη φόρτιση στα ηλεκτρικά οχήματα.

abb_img