Ισραηλινή startup δημιουργεί «ηλεκτρικό αυτοκινητόδρομο» στο Ντιτρόιτ

Ουσιαστικά το όνειρο της ασύρματης φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα εν κινήσει είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Το Ντιτρόιτ είναι παγκοσμίως γνωστό για την εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών στην αυτοκινητοβιομηχανία. Σήμερα καινοτομεί εκ νέου με, τον πρώτο στο είδος του, ηλεκτρικό αυτοκινητόδρομο για ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων εν κινήσει.

O νέος «ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος» μήκος ενός μιλίου, θα κάνει τη Motor City την πρώτη περιοχή στη χώρα που θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο της ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εν κινήσει.

Το νέο εγχείρημα είναι ένα ακόμα βήμα εξέλιξης από την Ford Motor Company σε συνεργασία με την Google και άλλες εταιρείες.

Ο πρώτος στο είδος του «ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος» είναι πραγματικότητα

Ουσιαστικά το όνειρο της ασύρματης φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα εν κινήσει είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα.

Ο νέος ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος του Ντιτρόιτ άρχισε να διαμορφώνεται μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε ο κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ, ανακοίνωσε το σχέδιο για την δημιουργία της υποδομής ασύρματης φόρτισης σε δημόσιο δρόμο.

Ο ίδιος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Αυτό το έργο ενισχύει τη δέσμευσή μου να επιταχύνω την ανάπτυξη της υποδομής ηλεκτρικών οχημάτων στο Μίσιγκαν. Μάλιστα θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για επιχειρήσεις αλλά και νέες θέσεις εργασίας».

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς ηλεκτροκίνησης δοκιμάζουν την ασύρματη τεχνολογία σε μια ποικιλία οχημάτων υπό πραγματικές συνθήκες. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, ο νέος ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος θα προσελκύσει περισσότερες επιχειρήσεις στην περιοχή.

«Μέχρι σήμερα, η MDOT έχει αναπτύξει τεχνολογία φόρτισης μήκους σχεδόν 1000 χιλιομέτρων στις Ηνωμένες Πολιτείες», εξήγησε το γραφείο του Κυβερνήτη. «Το Μίσιγκαν φιλοξενεί επίσης την πιο ποικιλόμορφη συλλογή αυτοματοποιημένων περιβαλλόντων για δοκιμές οχημάτων και drone στον κόσμο. Το Μίσιγκαν διαθέτει επίσης τις περισσότερες πατέντες κινητικότητας σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κράτος».

Η ισραηλινή startup Electreon δημιούργησε τον ηλεκτρικό αυτοκινητόδρομο

Ο νέος ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος θα βρίσκεται στο Michigan Central, μια περιοχή καινοτομίας που συνεργάζεται με την πόλη του Ντιτρόιτ.

Το Michigan Central είναι το πνευματικό τέκνο της Ford Motor Company: «Η Ford έχει όραμα την δημιουργία ενός κόμβου καινοτομίας 30 στρεμμάτων. Ο στόχος είναι να αναδιαμορφώσει το μέλλον της παγκόσμιας κινητικότητας συνδέοντας τη με ένα ευρύτερο δίκτυο πόλεων. Το Michigan Central θα περιλαμβάνει νεόδμητα και ανακαινισμένα κτίρια, μια πρώτη στο είδος του πλατφόρμα δοκιμών κινητικότητας, υπαίθριες πλατείες, ανοιχτούς και δημόσιους χώρους».

Ο ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος του μέλλοντος είναι εδώ

Η Electreon είναι μια εταιρεία με έδρα το Ισραήλ με μοναδική αποστολή την εμπορευματοποίηση ασύρματων ηλεκτρικών οδικών συστημάτων.

Στη σημερινή εποχή η εμβέλεια της μπαταρίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οι χρόνοι φόρτισης βελτιώνονται συνεχώς. Ωστόσο η Electreon προσφέρει μια βιώσιμη και οικονομικά αποδοτική λύση για την ηλεκτροκίνηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιτυχής δοκιμή ασύρματης φόρτισης ηλεκτρικού λεωφορείου στο Ισραήλ

Μεταξύ πολλών έργων υπό εξέλιξη, η Electreon διαμορφώνει και το πρώτο ασύρματο ηλεκτρικό οδικό σύστημα στη Γερμανία. Το σύστημα μπορεί να φορτίσει τα ηλεκτρικά λεωφορεία που λειτουργούν από την Karlsruhe Transport Company, VBK.

Η εταιρεία έχει επίσης έργα υπό εξέλιξη για λεωφορεία και άλλους στόλους οχημάτων στην Ιταλία, τη Σουηδία και το Τελ Αβίβ.

Ωστόσο το έργο στο Ντιτρόιτ είναι σίγουρα, το πιο φιλόδοξο και το εντυπωσιακό.

Παραδόσεις τροφίμων για καλό σκοπό… από τα αυτόνομα οχήματα της Ford

abb_img
spot_img