Τα cargo e-bikes είναι η εναλλακτική λύση για τις αστικές, οικογενειακές μετακινήσεις του μέλλοντος

H BMW δημιούργησε ένα νέο ηλεκτρικό πατίνι, το οποίο είναι ειδικά διαμορφωμένο έτσι ώστε να μεταφέρει, επιπλέον του ενός, επιβάτες.

H BMW δημιούργησε ένα νέο ηλεκτρικό πατίνι, το οποίο είναι ειδικά διαμορφωμένο έτσι ώστε να μεταφέρει, επιπλέον του ενός, επιβάτες, π.χ. παιδιά ή φορτία και αντικείμενα, δίνοντας λύση στο θέμα της μεταφοράς τους. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι… προς το παρόν δεν μπορεί κανείς να το αγοράσει.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές για καλοκαιρινές διακοπές με ηλεκτρικό ποδήλατο – Cars Electric

Το BMW Dynamic Cargo διαθέτει στο μπροστινό μέρος του ένα περιστρεφόμενο πλαίσιο για οδήγηση στην κίνηση, το οποίο επιτρέπει στο εμπρός τμήμα να γέρνει ελαφρώς όταν στρίβει σε γωνίες, ενώ το πίσω τμήμα παραμένει επίπεδο.

Οι πίσω τροχοί τροφοδοτούνται από ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (η BMW δεν έχει αναφέρει ακόμη τις πλήρεις προδιαγραφές), το οποίο θα ξεκινά μόλις αρχίσει κανείς να χρησιμοποιεί κινεί τα πεντάλ.

Πως το BMW Dynamic Cargo e-bike θα μπορούσε να αντικαταστήσει ένα αυτοκίνητο

Το Dynamic Cargo είναι ένα τρίτροχο, το οποίο, σύμφωνα με την BMW, διαθέτει μια «πλατφόρμα φόρτωσης με μεταβλητή χρήση».

Με άλλα λόγια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει αποσκευές, ψώνια ή να μεταφέρει τους μικρούς… συνεπιβάτες μας, δίνοντας την ευκαιρία στον χρήστη του να αντικαταστήσει εν τέλει, το αυτοκίνητό του.

Το ηλεκτρονικό ποδήλατο BMW Dynamic Cargo μπορεί να εφοδιαστεί με παιδικό κάθισμα για να εξυπηρετεί τις διαδρομές από και προς το σχολείο.

Δυστυχώς όμως για τους επίδοξους αναβάτες, η ίδια η εταιρεία δεν σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή και την πώληση του Dynamic Cargo, και αντ ‘αυτού ελπίζει να παραχωρήσει το σχέδιο σε άλλον κατασκευαστή.

Στην ίδια λογική κινείται και το Raleigh Stride 2

Raleigh Stride 2
Raleigh Stride 2 e-bike

Άλλη μία επιλογή για ένα e-bike που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το δεύτερο, οικογενειακό αυτοκίνητό για τις αστικές μικρομετακινήσεις παρουσίασε και η βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών ποδηλάτων Raleigh.

Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει δύο ηλεκτρικά ποδήλατα που μεταφέρουν φορτίο, συμπεριλαμβανομένου ενός τρίτροχου για μεγαλύτερη σταθερότητα.

Το Raleigh Stride 2 και το Stride 3, είναι ανθεκτικά ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν φορτία 80kg και 100kg, αντίστοιχα, και είναι διαθέσιμα για αγορά.

Διαβάστε επίσης: Πέντε μύθοι για τη χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων και τι ισχύει στην πραγματικότητα

Στο Stride 2 όπως και στο BMW Dynamic Cargo, μπορούν να τοποθετηθούν κουτιά, παιδικά καθίσματα, ακόμη και παιδική καρότσα, αλλά έχει πιο βιομηχανικό σχεδιασμό σε σχέση με το κομψό concept της BMW.

Η BMW έχει επίγνωση του ανταγωνισμού και έχει ήδη αναφέρει ότι όταν αρχίσει να βγαίνει το Dynamic Cargo στη γραμμή παραγωγής, θα έχει πλεονεκτήματα ως προς το μέγεθος και την ευελιξία.

NEWSLETTERΟι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!