Τα FΙΑΤ 500 και Panda κινούνται ελεύθερα στον Δακτύλιο

Tο νέο FIAT 500 εκτός από τους μηδενικούς ρύπους , επιπλέον απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής τελών στάθμευσης στα κέντρα των πόλεων, ενώ προσφέρει αυτονομία που φτάνει έως και τα 460 χλμ. με μια φόρτιση σε αστικές συνθήκες.

Λόγω της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και τις αντίστοιχες χαμηλές εκπομπές CO2, όλα τα αυτοκίνητα πόλης της FIAT κινούνται ελεύθερα στον Δακτύλιο της Αθήνας, ενώ απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Αναλυτικότερα, τα FIAT 500 και Panda, εφοδιασμένα με το ήπιο υβριδικό σύνολο των 1.000 κ.εκ. απόδοσης 70 ίππων, έκαναν διαθέσιμη για πρώτη φορά στην κατηγορία αυτοκινήτων πόλης μια εξηλεκτρισμένη πρόταση με προσιτό κόστος και χαμηλή πολυπλοκότητα.

Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα BSG, τα FIAT 500 και Panda Hybrid, έχουν σημαντικά υψηλότερη απόδοσης στις χαμηλές ταχύτητες, λειτουργία ανάκτησης ενέργειας, δυνατότητα κίνησης με μηδενικούς ρύπους κάτω από τα 30 χλμ./ώρα, αλλά και συνολικά χαμηλές εκπομπές CO2 που κυμαίνονται από τα 114 γρμ./χλμ. έως και τα 120 γρμ./χλμ.

Αντίστοιχα, το νέο FIAT 500, εκτός από τους μηδενικούς ρύπους, επιπλέον απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής τελών στάθμευσης στα κέντρα των πόλεων, ενώ προσφέρει αυτονομία που φτάνει έως και τα 460 χλμ. με μια φόρτιση σε αστικές συνθήκες.

Παράλληλα, χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή ισχύος 85kW που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα ταχυφόρτισης σε κατάλληλο δίκτυο, ολοκληρώνοντας της διαδικασία φόρτισης 0%-80% σε μόλις 35 λεπτά.

To FIAT 500e ανακηρύχθηκε «Small Car of the Year» στα News UK Motor Awards

Οι δημοσιογράφοι και το κοινό της Βρετανικής εφημερίδας «The Times», καθώς και τα συγγενή με αυτή μέσα, The Sunday Times, Driving.co.uk, The Sun και talkSport, ανακήρυξαν το νέο ηλεκτρικό FIAT 500 ως το «Small Car of the Year», στο πλαίσιο του θεσμού News UK Motor Awards.

Πρόκειται για το 10ο βραβείο που κατακτά το νέο μοντέλο στη Μεγάλη Βρετανία και έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη εντυπωσιακή τροπαιοθήκη, η οποία περιλαμβάνει εκτός των άλλων τα βραβεία: «Green Car» των French Automobile Awards 2020, «Car of the Year and Best Small Electric Car» του DrivingElectric, αλλά και τα «Best Design 2020» του Γερμανικού περιοδικού «Auto Motor und Sport» και «Best Design Concept» του θεσμού «Red Dot Design Awards».

Η θρυλική παράδοση της FIAT στα αυτοκίνητα πόλης

Από τα Topolino και 500 στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, μέχρι τα σύγχρονα 500 και Panda, αλλά και το νέο αμιγώς ηλεκτρικό 500, η ιταλική μάρκα συνδυάζει το στιλ και τη χρηστικότητα με την οικονομία και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, στοιχεία ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις.

Είναι αυτά τα στοιχεία που έχουν καταστήσει τα 500 και Panda τα πλέον δημοφιλή μοντέλα στην κατηγορία τους στην Ευρώπη, πορεία που ακολουθεί πλέον και το αμιγώς ηλεκτρικό 500.

⇒Η ιστορία του πρωτότυπου ηλεκτρικού αυτοκίνητου Fiat X1/23 του 1974

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!