Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Opel για το 2022

Τους επόμενους μήνες, θα βγει στην παραγωγή και η νέα γενιά του Opel Astra, η οποία θα αποτελέσει τον βασικό άξονα της μετάβασης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Ακούστε το άρθρο

Η Opel έχει προγραμματίσει να βγάλει στην παραγωγή μια σειρά από ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι τα μέσα του 2022, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της γκάμας ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της.

Πολύ σύντομα θα βγουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους οι ηλεκτρικές επαγγελματικές εκδόσεις για τα Compo Life, Vivaro Combi και Zafira life ενώ όλα θα τροφοδοτούνται από έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW/136 ίππων και μπαταρία ιόντων λιθίου 50 kWh.

Παράλληλα η Opel θα προσφέρει και ένα ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου, το Vivaro-e Hudrogen που θα βασίζεται στο υπάρχον ηλεκτρικό Vivaro-e.

Η νέα, ηλεκτρική γενιά του Astra

Τους επόμενους μήνες, θα βγει επίσης στην παραγωγή και η νέα γενιά του Opel Astra, η οποία θα αποτελέσει τον βασικό άξονα της μετάβασης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Καθώς η Opel ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας γενιάς Astra, που θα ονομάζεται Astra-e, αναμένεται να ανεβάσει τη γκάμα των ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων της έως το 2023.

Διαβάστε επίσης: Η Opel παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό όχημα Rocks-e για μία νέα εποχή στην αστική μετακίνηση

Η Opel έχει κυκλοφορήσει ήδη στην αγορά ηλεκτρικές εκδόσεις του μικρού SUV Mokka καθώς και του μικρού αυτοκινήτου Corsa. Η μάρκα πωλεί επίσης ηλεκτρικά φορτηγά, σε επιβατικές αλλά και σε εμπορικές εκδόσεις.

Η Opel θα έχει “εξηλεκτριστεί” πλήρως στην Ευρώπη έως το 2028

Opel Astra-e

Η Opel δήλωσε τον Ιούλιο ότι θα έχει “εξηλεκτριστεί” πλήρως στην Ευρώπη έως το 2028.

Ο CEO της Opel, Uwe Hochgeschurtz, πρώην στέλεχος της Ford, της VW και της Renault, διαδέχτηκε τότε τον Michael Lohscheller, ο οποίος είναι τώρα διευθύνων σύμβουλος στην VinFast Global, τον κλάδο αυτοκινήτων του βιετναμέζικου ομίλου Vingroup.

Tο πλήρως ψηφιακό πιλοτήριο

Opel Astra e

Το Astra είναι το δεύτερο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας μετά το νέο Mokka που διαθέτει το πλήρως ψηφιακό πιλοτήριο Pure Panel.

Διαθέτει δύο οθόνες 10 ιντσών, μια κεντρική οθόνη και τον πίνακα οργάνων, τοποθετημένες δίπλα-δίπλα. Το πιλοτήριο διατηρεί φυσικά κουμπιά για ορισμένες λειτουργίες, για παράδειγμα την ψύξη και την θέρμανση.

Στα ενεργά χαρακτηριστικά ασφαλείας συμπεριλαμβάνεται και μια λειτουργία που επιτρέπει την ημι-αυτόνομη αλλαγή λωρίδας.

abb_img