Τα ηλεκτρικά Nissan Leaf, Qashqai και Juke θα έρχονται από την Αγγλία

Σύμφωνα με τη Nissan, η επόμενη γενιά του Leaf, καθώς και τα επόμενα ηλεκτρικά Qashqai και Juke θα κατασκευάζονται στο Σάντερλαντ.

Η Nissan ανακοίνωσε μεγάλες αλλαγές στο μέλλον της παραγωγής των ηλεκτρικών της μοντέλων στο εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ, Ηνωμένο Βασίλειο.  Πιο συγκεκριμένα, οι νέες παραγωγικές δραστηριότητες αφορούν εκτός άλλων, τα ηλεκτρικά Qashqai και Juke, καθώς και την επόμενη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου Leaf. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, τα εν λόγω μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά την επόμενη δεκαετία.

Το σχέδιο της μάρκας για την παραγωγή του μέλλοντος θα είναι από 3 ηλεκτρικά οχήματα, 3 gigafactories και επένδυση έως και 3 δισεκατομμύρια αγγλικές λίρες. Να σημειώσουμε πως με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσουν θέσεις εργασίας 7.000 υπαλλήλων στο εν λόγω εργοστάσιο. Όπως επίσης και 30.000 θέσεις εργασίας, που υποστηρίζει έμμεσα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Nissan: Σκέψεις για οικονομικό και σπορ ηλεκτρικό

Η παραγωγή των 3 μοντέλων της Nissan από ανανεώσιμη ενέργεια

Ειδικότερα, τα 3 νέα μοντέλα θα έχουν ως βάση τα Nissan Hyper Urban Concept, Hyper Punk Concept και Chill-Out Concept. Το σημαντικότερο; Η παραγωγή αυτών των οχημάτων θα έχει την υποστήριξη του EV36Zero Microgrid της φίρμας, ενσωματώνοντας ανανεώσιμη ενέργεια από αιολικά και ηλιακά πάρκα.

Η τελευταία ανακοίνωση επιβεβαιώνει τις προθέσεις της μάρκας για τα νέα της αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Ποιες είναι αυτές; Πως όλα τα νέα μοντέλα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά στην Ευρώπη μέχρι το 2030. Πάντα με βάση το όραμα της μάρκας Ambition 2030.

Nissan Hyper Punk Concept: Ένα Crossover που ακούει… punk!

Η Nissan επενδύει για τα Qashqai και Juke

Η τελευταία επένδυση της Nissan περιλαμβάνει έως και 1,12 δισ. λίρες στις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως επίσης και την ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού για την έρευνα και ανάπτυξη και την κατασκευή των 2 νέων μοντέλων.

Συμπεριλαμβάνονται βελτιώσεις, εγκαταστάσεις και διαδικασίες παραγωγής, εκπαίδευσης και παρόμοιων δραστηριοτήτων. Αποτελεί συνέχεια της επένδυσης 423 εκατομμυρίων λιρών που ανακοίνωσε η Nissan στην πρώτη φάση του EV36Zero.

Επιπλέον, τα τελευταία νέα έχουν σχέση με την αρχική επένδυση 1 δισ. λιρών της Nissan και των συνεργατών της για τη δημιουργία του EV36Zero. Με βάση αυτό θα κάνουν αλλαγές στις εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας στο Σάντερλαντ για την κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων.

Nissan Hyper Force: Το κερασάκι στην τούρτα!

Η κυβέρνηση επενδύει στα σχέδια της μάρκας

Τέλος, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει χορηγήσει χρηματοδότηση ύψους 15 εκατομμυρίων λιρών για ένα συνεργατικό έργο ύψους 30 εκατομμυρίων λιρών με επικεφαλής τη Nissan.

Ακόμη, το έργο αυτό θα ενισχύσει την τεχνογνωσία και το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης σχετικά με οχήματα μηδενικών εκπομπών στο Nissan Technical Center (NTCE) στο Cranfield, Bedfordshire. Παράλληλα, θα αυξήσει τις ευκαιρίες για εξασφάλιση πρόσθετων επενδύσεων R&D για μελλοντικά μοντέλα οχημάτων.

abb_img
spot_img