Τα ηλεκτρικά της Rivian θα φορτίζουν σαν… Tesla

Οι οδηγοί των ηλεκτρικών μοντέλων της Rivian θα έχουν πρόσβαση για φόρτιση στους Tesla Superchargers, από το 2024.

Ακούστε το άρθρο

Πριν από περίπου 3 εβδομάδες έγινε γνωστή η συνεργασία μεταξύ Ford και Tesla στην αγορά της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά. Σύμφωνα με αυτή, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας από το Ντιτρόιτ θα έχουν πρόσβαση στους ταχυφορτιστές της εταιρείας του Έλον Μασκ. Πλέον, και τα ηλεκτρικά της Rivian θα έχουν και εκείνα πρόσβαση σε αυτούς.

Εκτός από Ford και Rivian, τους φορτιστές της Tesla θα χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Ομίλου Gereral Motors (GM), ενώ και ο Όμιλος Stellantis το εξετάζει σοβαρά.

Τα ηλεκτρικά της Ford θα φορτίζουν μέσω… Tesla!

Τα Rivian R1S και R1T θα φορτίζουν σε Tesla Supercharger

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Rivian, ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει το ίδιο βύσμα που έχουν τα μοντέλα της Tesla στην Αμερική. Δηλαδή, το Βορειοαμερικανικό Πρότυπο Φόρτισης της Tesla.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων R1S και R1T θα έχουν πρόσβαση στους εν λόγω φορτιστές από την Άνοιξη του 2024. Ειδικότερα, «ανοικτά» για το κοινό θα είναι 12.000 σημεία φόρτισης τόσο στις ΗΠΑ όσο και τον Καναδά.

Ένα Rivian R1T πήρε φωτιά ενώ… φόρτιζε!

Ο CEO της Rivian, RJ Scaringe, δήλωσε σχετικά:

«Η υιοθέτηση του προτύπου φόρτισης της Βόρειας Αμερικής θα επιτρέψει στους υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες μας να αξιοποιήσουν το εκτεταμένο δίκτυο Supercharger της Tesla, ενώ εμείς συνεχίζουμε να χτίζουμε το Rivian Adventure Network μας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να βρίσκουμε νέους τρόπους για να επιταχύνουμε την υιοθέτηση των EV».

Ο φορτιστής της Rivian… φυσάει!

Η Ανώτερη Διευθύντρια Υποδομών Φόρτισης της Tesla, Rebecca Tinucci, δήλωσε:

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε τη βιομηχανία να ενώνεται για να υιοθετήσει το πρότυπο φόρτισης της Βόρειας Αμερικής. Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζουμε συλλογικά ότι όλοι οι οδηγοί EV θα έχουν πρόσβαση σε εύχρηστο και αξιόπιστο υλικό φόρτισης. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους ιδιοκτήτες Rivian στους χιλιάδες Superchargers μας σε όλη τη Βόρεια Αμερική».

H Rivian ενισχύει σημαντικά τα μοντέλα της!

Νέα προσιτά μοντέλα Rivian από το 2025

Η συμφωνία της Rivian με την Tesla περιλαμβάνει επίσης τα μοντέλα που θα χρησιμοποιούν την επερχόμενη πλατφόρμα R2. Αυτή θα υποστηρίξει μία γκάμα από μικρότερα, πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τα οποία όπως όλα δείχνουν θα κυκλοφορήσουν στην αγορά κάποια στιγμή το 2025-2026.

abb_img