Τα ηλεκτρικά της Ford θα φορτίζουν μέσω… Tesla!

Η Tesla θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών της Ford να έχουν πρόσβαση στους Supercharger φορτιστές της, σε ΗΠΑ και Καναδά.

Ακούστε το άρθρο

Μία σημαντική συνεργασία μεταξύ Ford και Tesla, θα επιτρέψει στα ηλεκτρικά οχήματα της πρώτης να φορτίζουν στους Superchargers της δεύτερης. Η εν λόγω συνεργασία θα λάβει χώρα κυρίως στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά, με τα ηλεκτρικά οχήματα της Ford να έχουν πρόσβαση σε τουλάχιστον 12.000 ταχυφορτιστές της εταιρείας του Έλον Μασκ.

Ο CEO της Ford, Τζιμ Φάρλει, ανακοίνωσε τη συνεργασία αφού πρώτα συμφώνησε με τον δισεκατομμυριούχο CEO της Tesla. Σύμφωνα με τον Φάρλει, η συμφωνία θα υπερδιπλασιάσει τον αριθμό ταχυφορτιστών στις ΗΠΑ και τον Καναδά για τους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ford. Φυσικά, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα ηλεκτρικά Mustang Mach-E, E-Transit και F-150 Lightning.

Οι Superchargers της Tesla έφτασαν μέχρι τη Λάρισα!

Πώς τα ηλεκτρικά Ford θα φορτίζουν στους Tesla Superchargers;

Η πρόσβαση των ηλεκτρικών της Ford θα είναι εφικτή μέσω ενός προσαρμογέα, τον οποίο έχει αναπτύξει η Tesla. Πιο συγκεκριμένα, ο προσαρμογέας θα τοποθετηθεί στις θύρες φόρτισης των ηλεκτρικών της Ford, ενώ ενσωματωμένο θα είναι και ένα λογισμικό, το οποίο θα ενεργοποιεί την πληρωμή και από την εφαρμογή της Ford.

Επιπλέον, η Ford θα εξοπλίσει τα μελλοντικά της ηλεκτρικά οχήματα με το πρότυπο φόρτισης της Tesla. Έτσι, αυτά δεν θα έχουν ανάγκη τον προσαρμογέα αρχής γενομένης από το 2025.

Προηγμένες λύσεις φόρτισης από τη Ford!

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζιμ Φάρλει της Ford, εξήγησε:

«Η ευρεία πρόσβαση στη γρήγορη φόρτιση είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή μας ως μάρκα EV και αυτή η επαναστατική συμφωνία έρχεται καθώς αυξάνουμε την παραγωγή των δημοφιλών Mustang Mach-E και F-150 Lightning και προετοιμαζόμαστε να λανσάρουμε μία σειρά EV επόμενης γενιάς που θα ξεκινήσει το 2025».

Που θα μπουν οι νέοι Superchargers της Tesla; Ψήφισε τώρα!

Έναρξη από το 2024

Προς το παρόν, η Ford διαθέτει το δικό της δίκτυο φόρτισης στη Βόρεια Αμερική, γνωστό ως BlueOval. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερους από 84.000 φορτιστές. Από αυτούς, σχεδόν 10.000 είναι DC ταχυφορτιστές.

Επιπλέον, η Tesla διέθετε 17.711 Superchargers, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των συνολικών ταχυφορτιστών των ΗΠΑ. Μάλιστα, έχουν τη δυνατότητα… προσθήκης εκατοντάδων χιλιομέτρων αυτονομίας στα ηλεκτρικά οχήματα σε λιγότερο από 1 ώρα.

Τέλος, οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι θα αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες πιο κοντά στην ημερομηνία έναρξης λειτουργίας, η οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι το 2024.

abb_img