Τα ταχύτερα υπεραυτοκίνητα στον κόσμο

Από το Koenigsegg Jesko, μέχρι την Bugatti Chiron που κάνει 0-100 σε τέσσερα δευτερόλεπτα, εδω είναι τα ταχύτερα υπεραυτοκίνητα.

Ακούστε το άρθρο

Όχι δεν είναι απαραίτητα τα 0 – 100 που εξάπτουν την φαντασία. Τίποτα δεν είναι περισσότερο «αφροδισιακό» για τον λάτρη της αδρεναλίνης, όσο η κορυφαία ταχύτητα. Χρειάζεται εφευρετικότητα, τεχνολογία και σχεδιασμός για να γίνει αυτό! Το να πηγαίνεις γρήγορα, δεν είναι μόνο θέμα κατασκευής μεγαλύτερου κινητήρα. Η παρακάτω λίστα, έχει λεπτομέρειες των οκτώ αυτοκινήτων με τις υψηλότερες κορυφαίες ταχύτητες στον κόσμο. Περιλαμβάνει τα ταχύτερα υπεραυτοκίνητα, που μοιάζουν περισσότερο με διαστημόπλοια ή μαχητικά αεροσκάφη, παρά με καθημερινά οχήματα.

Οι απίστευτες ταχύτητες, απαιτούν πολλή αεροδυναμική κάθετη δύναμη για να τους εμποδίσει να πετάξουν κυριολεκτικά. Πράγμα που σημαίνει ότι οι μηχανικοί, πρέπει να γίνουν δημιουργικοί στα σχέδιά τους. Οι κινητήρες τους είναι επίσης θαύματα της τεχνολογίας. Σε όλα αυτά, οι στροβιλοσυμπιεστές διοχετεύουν αέρα στις θύρες εισαγωγής, μερικές φορές σε διπλάσια ατμοσφαιρική πίεση. Ενώ τα ογκώδη μπεκ, παρέχουν πίδακες καυσίμου, που ταιριάζουν στο αντίστοιχο πρότζεκτ.

Ωστόσο, περισσότερη βενζίνη, μπορεί να μην είναι το μόνο που χρειάζεται για να γίνει ο κινητήρας καλύτερος. Ένα από τα αυτοκίνητα αυτής της λίστας, είναι ένα βενζινοηλεκτρικό υβριδικό, σηματοδοτώντας την νέα τάση στην αγορά.

Το πεδίο έχει αλλάξει πραγματικά από το 2005, όταν η Bugatti Veyron, βγήκε και ξεπέρασε τα 400 χλμ την ώρα. Καθιστώντας την, το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απο κάτω προς τα πάνω. Καθώς κατατάσσουμε τα οκτώ αυτοκίνητα παραγωγής με τις υψηλότερες κορυφαίες ταχύτητες στον κόσμο, για την λίστα με τα ταχύτερα υπεραυτοκίνητα.

Τα 8 ταχύτερα υπεραυτοκίνητα στον κόσμο!

Koenigsegg Agera RS: 448 χλμ/ώρα!

Η Agera RS, κατείχε το ρεκόρ για το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο για λίγο. Αφού σημείωσε μέση ταχύτητα 448 χλμ/ώρα, τον Νοέμβριο του 2017. Το Agera RS, διαθέτει έναν V8 των 5 λίτρων, που αποδίδει 960 ίππους. Με τη βοήθεια δύο στροβιλοσυμπιεστών μεταβλητής γεωμετρίας και κεραμικών ρουλεμάν.

Τα 8 ταχύτερα υπεραυτοκίνητα στον κόσμο!

Czinger 21C: 452 χλμ/ώρα!

Το τρισδιάστατο εκτυπωμένο 21C της Czinger με έδρα το Λος Άντζελες, παρουσιάζει μια εξαίρεση. Το κινητήριο σύνολο του είναι ένα υβριδικό βενζινοηλεκτρικό. Ένας διπλός turbo V8 κινητήρας των 2,88 λίτρων, κινεί τους πίσω τροχούς. Και δύο ηλεκτροκινητήρες κινούν τους μπροστινούς, για μια συνδυασμένη ισχύ 1.250 ίππων στις 10.500 σ.α.λ. Κατέχει το ρεκόρ για τον ταχύτερο γύρο αυτοκινήτου παραγωγής. Τόσο στη πίστα Laguna Seca όσο και στο Circuit of the Americas.

Τα 8 ταχύτερα υπεραυτοκίνητα στον κόσμο!

SSC Tuatara: 475 χλμ /ώρα!

Αυτό το αμερικανικής κατασκευής υπεραυτοκίνητο, «φοράει» έναν V8 κινητήρα των 5,9 λίτρων, με επίπεδο στρόφαλο για υψηλές στροφές. Όπως τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα αυτής της λίστας, είναι διπλού υπερσυμπιεστή. Και έχει διαφορετικές ονομασίες ισχύος, ανάλογα με το είδος του καυσίμου στο ρεζερβουάρ. Με βενζίνη 91 οκτανίων αποδίδει 1.350 ίππους, ενώ με το καύσιμο E85 αποδίδει 1.750. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας του είναι μόλις 0,279, πράγμα που σημαίνει ότι γλιστράει στον αέρα όπως ένα ψάρι στο νερό. Άγγιξε τα 475 χλμ/ώρα στα 3,7 χιλιόμετρα, στην εγκατάσταση εκτόξευσης και προσγείωσης του Space Florida το 2022.

Τα 8 ταχύτερα υπεραυτοκίνητα στον κόσμο!

Hennesey Venom F5 Revolution Roadster: 483 χλμ/ώρα!

Το ξεσκέπαστο Hennesey Venom F5 Revolution Roadster, κατασκευής στο Τέξας, μπορεί να σας κάνει να χάσετε το χρώμα σας. Καθώς εκτοξεύεστε στον δρόμο με πάνω από 483 χλμ την ώρα. Με αμάξωμα από ανθρακονήματα και διπλό turbo από εναν κινητήρα V8 των 6,6 λίτρων. Το F5 αποδίδει 1.817 ίππους στις 8.000 σ.α.λ.!

Τα 8 ταχύτερα υπεραυτοκίνητα στον κόσμο!

Bugatti Chiron Super Sport 300+: 490χλμ/ώρα!

Η Γαλλία μπορεί να μην είναι το πρώτο μέρος που σκέφτεστε όταν σκέφτεστε τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο. Αλλά η Bugatti Chiron Super Sport 300+, έχει μετρηθεί, μόλις λίγο πάνω από τα 490χλμ/ώρα την ώρα. Ο κινητήρας των 8 λίτρων του W16, διαθέτει τέσσερις υπερσυμπιεστές. Και ένα σύστημα ενδιάμεσης ψύξης αέρα – νερού, που αποδίδει 1.600 ίππους, μέσω ενός κιβωτίου επτά ταχυτήτων. Είναι και αυτό ένα από τα ταχύτερα υπεραυτοκίνητα στο κόσμο.

Τα 8 ταχύτερα υπεραυτοκίνητα στον κόσμο!

SP Automotive Chaos: 499 χλμ/ώρα!

Η Ελλάδα είναι ίσως ένα ακόμη πιο απίθανο κατασκευαστικό «σπίτι», για ένα υπεραυτοκίνητο. Αλλά το ατού του αυτοκινήτου των 4 λίτρων με V10 κινητήρα και 3.065 ίππων το αποδεικνύει. Η εταιρεία κατασκευάζει πολλά από τα «διαστημικά» εξαρτήματά της. Όπως ένα μπλοκ αλουμινίου από φρεζάρισμα, περιβλήματα συμπιεστή και υπερσυμπιεστή από ανθρακονήματα.

Τα 8 ταχύτερα υπεραυτοκίνητα στον κόσμο!

Hennesey Venom F5 Coupe: 501 χλμ/ώρα!

Με λίγο περισσότερο «μεράκι» από το «αδελφό» Hennesey Venom F5 Revolution Roadster. Η έκδοση Coupe της Τεξανής εταιρείας, έχει ένα εγγενώς πιο άκαμπτο πλαίσιο, χάρη στην παρουσία οροφής. Προέρχεται από το εργοστάσιο με το ίδιο σύστημα μετάδοσης της κίνησης, καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Τα 8 ταχύτερα υπεραυτοκίνητα στον κόσμο!

Koenigsegg Jesko Absolut: 531 χλμ/ώρα!

Αυτό το σουηδικό «τέρας», είναι φτιαγμένο για να πηγαίνει πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας του, είναι κατά ένα χιλιοστό χαμηλότερος από αυτόν του Tatuara, στο 0,278. Η ριζική εργασία του αμαξώματος αυτού του αυτοκινήτου, όχι μόνο γλιστράει μέσα στον αέρα. Αλλά και το κρατά πιεσμένο στο δρόμο, ενώ τα πτερύγια κάτω από το αμάξωμα, συμβάλλουν στη μείωση της οπισθέλκουσας. Ο κινητήρας των 5 λίτρων, τροφοδοτείται από διπλούς κεραμικούς στροβιλοσυμπιεστές με ρουλεμάν, αποδίδοντας 1.600 ίππους με καύσιμο E85 και 1.280 ίππους με βενζίνη. Το Jesko Absolut, περνάει την ισχύ του στο δρόμο, μέσω ενός κιβωτίου 9 ταχυτήτων.

 

abb_img